Hiep hiep hoera Mirali, moederdag en sociale vaardigheden

15 mei 2022

Vorige berichten:

Dinsdag was Mirali jarig. We hebben zijn verjaardag samen in de klas gevierd. We hebben gezongen, cadeautjes uitgepakt, cadeautjes gegeven en een lekkere traktatie gekregen. We hebben heel leuke cadeautjes gekregen, dank je wel!

We hebben de nieuwe speelgoedjes voor in de klas uitgepakt en er al fijn mee gespeeld.

Na de speeltijd is Lucio zijn papa, Claudio, een boekje komen voorlezen in onze klas. Het boekje ging over een krokodil die eerst altijd eng deed tegen iedereen, maar uiteindelijk lief deed en vriendjes maakte.

Namiddag was het bakjestijd en hebben we de bakjes van de kikkerklas gekregen. We hebben een astronaut uitgeknipt en terug gepuzzeld volgens cijfer, een raket gebouwd met houten ijsstokjes, een raket gekleurd volgens juiste code en met de handpoppen een kaartje naspelen.

Woensdag mocht Ezra iets meebrengen in de ontdekkoffer. Hij had 2 potjes gel meegebracht. We hebben er eens aan gevoeld, geroken en Ezra heeft ook uitgelegd hoe je het moet gebruiken. In de poppenhoek hebben we een kappershoekje gemaakt en hebben we onze haren mooi gemaakt, ook hebben we een beetje gel gebruikt om onze haren te stylen.

We hebben deze week ook nog verder gewerkt aan ons moederdagcadeau.

Donderdag hebben we ons versje rond moederdag verder geoefend en is Kristie in onze klas gekomen om een spelletje te spelen rond gevoelens/sociale vaardigheden. Waren we blij, boos, verdrietig, bang, verliefd of rustig? We mochten onze klaspopjes erbij zetten en vertellen waarom we ons zo voelden.

Namiddag hebben we ook nog eens met de bakjes van de kikkerklas gewerkt.

Vrijdag mocht Febe iets meebrengen voor de muziekronde. Ze had een knop bij om ‘stoelendans’ te spelen. Febe vertelde wat je moest doen. Eerst hebben we in de kring gespeeld met stilstaan of bewegen. Daarna hebben we ook de echte stoelendans gespeeld in de turnzaal.

Namiddag hebben we onze vrije tekst gemaakt rond onze mama.