hiep hiep hoera voor Jill

24 oktober 2021

Vorige berichten:

Maandag was het weer plannetjestijd. Er zijn weer heel wat leuke dingen uitgekomen die we doorheen de week gepland hebben.

Op maandag hebben we vooral verschillende hoekjes gekozen om in te spelen. Rozerin had een barbie mee en wou graag met de barbies spelen. Thaimoun wou graag in de poppenhoek spelen met de kapperspulletjes. We hebben er ook een grote spiegel bij gezet, zodat we konden zien hoe onze haren eruit zagen. Ezra had stempels meegebracht van een magnetisch tekenbord. Ook deze hebben we uitgehaald. En met de klei hebben we pannenkoeken gemaakt en versierd. Hiervoor moesten we goed rollen met de deegrollen.

Namiddag zijn we aan een geheim project gaan werken. We kunnen er nog niet veel over zeggen. Dit zal volgende week te zien zijn. 🙂

Op dinsdag werkten we het eerste plan van Imèn uit. We richten onze winkelhoek in als een halloweenverkleedklerenwinkel. We mochten ook meteen alle kostuums, maskers en attributen eens passen. ( foto’s zie seesaw)

In de namiddag bespraken we tijdens klassenraad de  regel : ‘pijn is niet fijn’. Soms wordt er al eens spelenderwijs pijn gedaan. We spraken af dat we dit proberen te voorkomen en indien het toch  voorvalt we dit melden aan de juf.

We zitten in week 2 van bakjestijd en kregen dus de bakjes van de kikkerklas. We maakten spinnen met strijkparels, spinnenpoten met klei, egel stekels met een vork en verf, … Natuurlijk was er tijdens de vrije werktijd ook de mogelijkheid voor een persoonlijke keuze. De autohoek en de boekenhoek blijven populaire hoeken.

Woensdag  was een bijzondere dag want dan was Jill jarig. De kleuters hadden stiekem thuis een tekening voor haar gemaakt.
Zo lief om allemaal een mooie tekening mee te brengen en voor de leuke cadeautjes. Jullie zijn heel hard bedankt. 🙂 <3
Ook Iloé had iets meegebracht. Ze had iets in de ontdekkoffer gestopt. een duikbril. Iloé vertelde dat ze dat meegenomen had op vakantie en dat ze met de duikbril onder water kon kijken. Ook de andere kleuters hadden het al eens gebruikt. 1 kleuter vertelde dat je het wel goed moest vasthouden, anders viel het in het water. Hierbij kwamen we op het idee om een onderzoekje te doen over wat zinkt en wat drijft.
Na de speeltijd hebben we mijn verjaardag nog verder gevierd en wouden de kleuters absoluut zingen. We hebben er een gezellig feestje van gemaakt.

Op donderdag werkten we dan het tweede plan uit van Imèn. Ze wou graag eieren koken. We leerden het verschil tussen een rauw en een gekookt ei. Ook leerden we de juiste benamingen/ delen van een ei. En natuurlijk mochten we allemaal een proeven van een gekookt ei. Met de gekookte eieren gaan we iets knutselen. We zijn al begonnen met ze oranje te schilderen.

Voor onze vrije teksten mochten we kiezen of we met herfststempels of halloweenstempels wilden werken. Afhankelijk van onze keuze , maakten we een bijpassend verhaal.

Emir verdiende de glunderketting omdat hij anderen zo goed hielp met opruimen.

Vrijdag is Jill vergeten om het muziekkaartje mee te geven. Maar in de plaats van een muziekronde hebben we een versje aangeleerd over het griezelgezicht van een pompoen.
We hebben het plan van Imèn ook uitgewerkt. We hebben een kippenhoekje gebouwd met stokjes. Dit ging al heel goed! Ook konden we al goed vertellen over hoe het ei ontstond. Hier hebben we een knipactiviteit van gemaakt en de prentjes later in de juiste volgorde geplakt.

We hebben ook eens samen naar de collages gekeken die Noun (de mama van Thaimoun) gemaakt heeft van elke kleuter. Heel leuk gevonden!

Namiddag was het bakjestijd met de bakjes van Nath haar klasje. en op het einde van de dag hebben we een klein kringspelletje gespeeld: spookje spookje, wie ben jij?