Hiep Hiep hoera Xam!

14 april 2021

Vorige berichten:

Dinsdag hebben we in de hoekjes gespeeld met onze plannetjes. Fee had een sambabal meegebracht naar de klas. Tijd om nog eens in de muziekdoos te snuisteren. We hebben in de poppenhoek gespeeld met onze eigen popjes. De autohoek was open met echte sleutels, Doriano had een echte autosleutel meegebracht. We hebben doktertje gespeeld, geëxperimenteerd in de paasbak, …

Fleur had een boekje meegenomen voor de boekenronde. Ze had een boekje mee van de bibliotheek. De titel was ‘Even nog een kusje”. Het ging over een konijn die zich pijn gedaan had. Hij had een schaafwonde. Samen met de kleuters gingen we op zoek wat het konijntje nodig had om de pijn weg te krijgen. We hebben een liedje gezongen, een pleister gegeven en een kusje van mama en papa konijn.

Na het boekje hebben we een wiskundig spelletje gespeeld met pleisters. We gingen op zoek naar grote en kleine pleisters en legden deze in de juiste volgorde.

Hierna gingen we ook de popjes en knuffels verzorgen. We kleefden een pleister op verschillende plaatsen. Zo oefenden we nog eens op lichaamsdelen en op ruimtelijke begrippen.

Namiddag was het bakjestijd en hebben we weer fijn gespeeld.

Woensdag hebben we eerst wat in de klas gespeeld, paaseitjes sorteren op kleur, afwezige kleuters hebben hun paasmandje afgewerkt en nadien hebben we genoten van het mooie weer en zijn we buiten gaan spelen.

Donderdag mocht Linne foto’s meebrengen voor de fotoronde. Ze heeft goed verteld over haar foto’s, wie erop stond, wat ze gaan doen was, … Op 1 van de foto’s stond Linne met een baby. Hierover hebben we een klein gesprek gehad, wie er een baby heeft thuis, wie een grote broer/zus heeft, … Amaani vertelde dat mama een baby in de buik had. Dit wouden we ook graag! Met enkele ballonnen en babyspulletjes hebben we in de poppenhoek baby’s verzorgd en hadden we zelf ook een dikke buik.

Nadien mochten we ons mannetje van de maand maken. Deze keer hebben we het op een schildersezel gemaakt.

Ook Kristie is in onze klas komen helpen en heeft met enkele kleuters een boekje gelezen om te kijken welke dieren we al kenden en of we ze konden benoemen.

Vrijdag was het feest. Xam wordt in de vakantie 4 jaar, we hebben dit nu al gevierd. We hebben gezongen, een cadeau opengedaan en gegeten van de lekkere traktatie.

Ook hebben we eens gekeken hoe een kip een ei legt en wat er dan met het ei gebeurd. Er komt soms een kuiken uit. Dat is wel gek! Een kuiken breekt het eitje open als het groot genoeg geworden is en dan groeit het uit tot een kip. Dit hebben we ook op papier gemaakt. Van ei tot kip.

Nog een fijne paasvakantie!