Hoera voor Cathaleya & rots en water

6 maart 2021

Vorige berichten:

Bloggers van de week: Akira en Silke H.

Rots en water. Wat hebben we geleerd?

  • Respect hebben voor elkaar.
  • Vlinderen als je boos bent.
  • Elkaar ondersteunen.
  • Sterk staan.
  • Het kleuren spel en het zip spel.

Verjaardag Cathaleya: we hebben wafels gegeten met versiering! Een dikke proficiat met je verjaardag Cathaleya!

Wiskunde: we leerden deze week over diagonalen: wat is dat? Een lijn van hoek tot hoek! Daan mocht de boodschapper zijn en een briefje doorgeven, telkens van kind tot kind dus van hoek tot hoek. Hij liep dus als een diagonaal.

Wiskunde: routes zoeken in school: Per groepje mochten we een opdracht uitvoeren. Bijvoorbeeld: ga de klas uit. Ga in de gang naar rechts. Ga langs de trap 1 verdieping naar beneden. Ga nu naar rechts. Blijf staan voor de tweede deur rechts. Welke deur is dat? Antwoord: de klas van Ann!

Doe-taak veelhoeken

We moesten iets van kosteloos materiaal maken: wc rolletjes, plakband, melkbrikjes, … . We herhaalden de veelhoeken maar ook de niet-veelhoeken.

 

Verrassingsronde Lily en Isa

Lily had kunstronde en vertelde over de kunstenares Jacky Zegers. Ze heeft een schilderij van Jacky in haar huis hangen en vindt het heel mooi. Ze gebruikt heel veel mooie kleuren en dat vindt Lily er zo mooi aan. Knap hoor Lily!

Isa had receptenronde en maakte bij zijn thuis heerlijke noedels met scampi’s. Samen met zijn mama bereidde hij het gerecht. Het was smullen volgens Isa. Goed gedaan Isa!

Actuaronde Do

Do vertelde een ijsbeer die van naar de Nederlandse zoo verplaatst is. Ze had het heel duidelijk verteld en maakte ook een mooie creatieve verwerking. Knap gedaan Do!