honing proeven, dag van het kind en atelier voor moederdag

3 mei 2021

Vorige berichten:

Dinsdag had Linne het kaartje van de boekenronde mee. Ze kwam met het leuke boekje van Paddington, hij moest naar het ziekenhuis. We speelden een rollenspel met verschillende personages zoals: dokter, patiënt, apotheker, ambulance, verpleegsters, … De kleuters konden al goed uitleggen wie hun personage was. (zie filmpje seesaw)

Nadien hebben we ook  nog in verschillende hoekjes gespeeld zoals de dino’s, logiblokken naleggen en de tandwielen in elkaar steken.

Tijdens de middag hebben we weer een gezellig picknickje buiten gehad met het mooie weer. En bij Nath in de klas was er een accidentje gebeurd. Tugrul had zich pijn gedaan en Nath mocht even echt doktertje spelen. Namiddag zijn we in de buitenklas van de kikkerklas gaan spelen. Dit was heel leuk! Op het einde van de dag hebben we ook onze boompjes water gegeven.

Woensdag hebben we ons onderzoekje over de bij afgerond. We hebben echte honing mogen proeven. De meeste vonden dit lekker, maar sommigen vonden het toch maar een speciaal smaakje. Ook hebben we verder gewerkt aan ons moederdag cadeau. Dit blijft nog een beetje geheim.

Donderdag mocht Yunus-Eymen enkele foto’s meebrengen voor de fotoronde. Hij had foto’s mee van toen hij een baby was en van zijn broer Mohammed-Emin.

Nadien hebben we in verschillende hoekjes gespeeld. We hebben de langste treinsporen gemaakt, met de klei vormpjes uitgeduwd en met het spelletje domino gespeeld.

Namiddag was het atelier voor moederdag en hebben we ons cadeautje verder afgewerkt.

Vrijdag was het eindelijk onze ‘dag van het kind’. Na enkele weken uitgesteld hebben we deze toch kunnen plannen. We zijn voormiddag gestart met turnen en na de speeltijd hebben we bloempotjes geverfd samen met de kikkerklas. We hebben 2 groepjes gemaakt, 1 groepje mocht verven in de muizenklas en het andere groepje mocht bloemen planten in de kikkerklas. ’s Middags hebben we een lekkere picknick gehad met sandwiches en lekkere groentjes en namiddag was het tijd voor enkele proefjes. (zie filmpjes seesaw). Ook hier hebben we weer 2 proefjes gezien in de muizenklas en daarna 2 proefjes gezien in de kikkerklas.