Ideetjes van de bosjuf: onze buiten-autohoek en boswinkeltje

14 oktober 2021

Vorige berichten:

Juf Ann volgde een navorming van de bosjus en nadien gingen de kleuters van de egelklas meteen aan de slag met de nieuwe ideeën. Want onze bomen zijn net gesnoeid en er ligt een hele grote hoop takken…

We gingen op zoek naar mooie, rechte, lange, korte, dikke, dunne takken. Maar we vonden ook dennenappels, hele mooie dikke, een heel mandje vol.

Met de grootste takken creëerden we een autohoek, dicht bij de zandbak en nog wat onder de boom. Dat vonden de jongens een geschikte plek om met de auto’s te spelen. Het deksel van de put zullen we gebruiken om met verf de rijrichting en de parking te schilderen.

Ondertussen hadden we een (afgedankt) rekje gevonden, waarmee we een boswinkeltje hebben ingericht. Dit mooi onder de boom, lekker droog 🙂 We kunnen er eikels, kurken, noten, blaadjes, takjes,… kopen in ruil voor steentjes of andere bosschatten.

We zijn nog op zoek naar kleine houten kistjes (zoals die van de mandarijnen) en auto’s die we buiten kunnen gebruiken. Ook boomschijven, platte steentjes, kastanjes, noten, mandjes,.. zijn welkom in onze boswinkel 🙂