Inspiratie, informatie en creatie!

28 november 2021

Vorige berichten:

Dag allemaal!

Deze week gingen we op leerwandeling. Zo konden we alle onze leerstof uit ons project landschappen toe gaan passen in de schoolomgeving. Op onze eerste stopplaats stelden we vast dat we een stedelijk landschap hadden gevonden. Wanneer we in De Maten aankwamen was het ons al snel duidelijk dat we daar over een halfnatuurlijk landschap konden spreken. Ook leerden we dat er aan natuurbeheer wordt gedaan. We behouden, beheren en herstellen de natuur. Als laatste activiteit in De Maten haalden we inspiratie uit het landschap rondom ons. Voor vele kunstenaars vormt de natuur een grote bron van inspiratie en zo hebben we ons ook laten inspireren. Kijk maar eens mee wat voor mooie creaties eruit zijn gevloeid.

Er stonden ook interessante verrassingsrondes op de planning. Jesper toonde a.d.h.v. een mooie powerpoint hoe een glasblazer te werk gaat en Arke Vertelde meer of street art. Hij  toonde toch wel hoe creatief en inventief kunstenaars te werk kunnen gaan op de openbare weg.

Tijdens de plannetjestijd zijn vele kinderen geboeid door de Japanse vouwkunst, Origami. Cristian maakte twee zwaarden die in en uit mekaar kunnen schuiven.

Dat was het voor deze week!

Tot de volgende keer!