Keanu en Nissa zijn jarig!

8 maart 2021

Vorige berichten:

Keanu en Nissa waren vorige week jarig. Hierdoor hadden we twee dagen traktatie! Het was smullen van de muffins van Keanu of van de wafeltjes van Nissa! Daarbij konden we genieten van een lekker drankje. Nog eens proficiat en bedankt!

Het was een zeer leerrijke week. We hebben over de kommagetallen geleerd tot op tienden (kleine t). We kunnen ze al plaatsen op een getallenlijn, van groot naar klein etc. We kunnen hiermee al optellen en aftrekken! Alle leerlingen vinden het zeer leuk.

Lana had een zeer leuke verassingsronde. Lana blies bellen op een blad. Dat doe je met zeep,  een potje, verf , een blad en een rietje. Je giet de verf in het potje en dan de zeep in het potje.  Je pakt het rietje en blaast. Je zult zien dat er bubbeltjes komen. Daarna pak je het blad en pak je de bubbeltjes op. Door de verf krijg je gekleurde vlekken.

We hebben ook geleerd wat tekenen op schaal is of hoe een schaal werkt. We hebben dit ingeoefend door de oppervlakte van de stenen speelplaats op te meten en dan te tekenen op een blad. Dit was met een schaal van 1:200. We hebben dan ook een plattegrond van de klas getekend. Dit deden we via een begrijpend lezen tekst. We leerden waarvoor alle symbolen staan zodat zelf bouwvakkers onze plattegronden kunnen lezen.