kerstcadeautjes, nieuwjaarsbrieven en een kerstboom in onze

12 december 2020

Vorige berichten:

Maandag hadden we een extra dagje verlof dus onze schoolweek begon dinsdag. Op dinsdag was Kiri in de klas. We zijn de dag gestart met een muzikaal verhaal over de kerstman. Sommige kleuters waren toch wel even in de war. Ze dachten dat de kerstman Sinterklaas was. Na een gesprekje was het al wat duidelijker dat er toch een verschil is.
Nadien hebben we de kerstboom in de klas opgezet en versierd met verschillende kerstballen en lichtjes. We keken wie groter/kleiner was dan de boom en hoe de boom eruit ziet(naalden en geen blaadjes, groene kleur, …)
Tijdens VWT hebben we kerststerretjes gemaakt met stekertjes, een kerstmemory van plop gespeeld, een kerstboom versierd met klei. In de knutselhoek versierden we een groen blad met slingers en kerstballen en knipte Kiri er een mooie kerstboom van.
Op het einde van de dag heeft Kiri het verhaal van Aydin voorgelezen.

Woensdag hebben we wat gewerkt aan onze klaskrant. Hij begint al wat vorm te krijgen. Volgende week krijgen jullie deze digitaal doorgestuurd.
Na de speeltijd hebben we onze klassenraad gehouden. Vrijdag 4 december was het rode neuzen dag. Hier hebben we een gesprekje rond gehad en op het einde kregen we ook een rode neus voor wie dat wou.

Donderdag zijn we gestart met onze nieuwjaarsbrieven. Ik ga er nog niet teveel over vertellen, want dit is nog een verrassing. Na de speeltijd hebben we onze voorbereiding gedaan voor onze ‘Mini Kerstatelier’ samen met de kikkerklas. Namiddag konden we kiezen welk kerstcadeautje we wouden knutselen en hebben we ons verdeeld in 2 groepen (1 groep in klas Nath en 1 groep in Klas Jill) Ook mocht Doriano foto’s meegenomen voor de fotoronde. Hij had foto’s gekozen over zijn uitstap naar disneyland. Er zijn nog al vriendjes naar disneyland geweest en dit was heel leuk!

Vrijdag was het feest in onze klas. Matthias is 3 jaar geworden, Hiep hiep hoeraaa! Hij heeft 2 leuke boekjes meegebracht die Jill voorgelezen heeft en ook hebben we lekker fruit gekregen als traktatie. Namiddag was het weer atelier tijd en zo is onze week weer voorbijgevlogen.

 

Zondag is het ‘wereldlichtjesdag’. Dit voor alle overleden kinderen. In de boekentassen van jullie kleuters zit een kaarsje, zodat jullie zondag samen een kaarsje kunnen branden. Zo kunnen we met heel de wereld samen even stilstaan en alle kinderen herdenken. <3