kerstmis in de klas

13 januari 2023

Vorige berichten:

Onze laatste week van het schooljaar 2022. We hebben nog heel wat gewerkt en gespeeld in de klas.

Maandag hebben we bezoek gekregen van enkele kleuters van de 2e kleuterklas. Voor sommigen een blij weerzien, omdat ze vorig jaar ook in onze muizenklas zaten.

We hebben met de barbies gespeeld, een autoweg gebouwd met puzzelstukken, dieren nagebouwd met blokken adhv een stappenplan, met de strijkparels iets gemaakt en hamertje tik.

Ook hebben we ons versje voor nieuwjaar nog is geoefend met heel de klas. Dit ging al heel goed!

Dinsdag hebben we Muhammed zijn plannetje uitgewerkt. We zijn te weten gekomen dat niet iedereen kerst viert, dat niet iedereen dezelfde feesten heeft. We hebben wat bijgeleerd over de ramadan en ook hierrond hebben we een knutselwerkje gemaakt. We hebben geprikt en geplakt.

Ook hebben we onze vormen nog eens geoefend met onze nieuwe blokjes en hebben we een kerstboom uitgeknipt en deze van klein naar groot gebouwd.

In onze kerstdoos zijn we ook heel wat kerstkaartjes tegengekomen, dit vonden we wel heel leuk om naar te kijken. We kwamen op het idee om zelf ook een kerstkaartje te knutselen, we mochten zelf kiezen welke materialen we hier voor wouden hebben.

Woensdag was het feest in de poppenhoek. Er was een baby’tje jarig, maar wat hebben we allemaal nodig om een verjaardag te vieren? servetten, kaarsjes, taart, tafel dekken, … In onze poppenhoek hebben we geleerd om de tafel te dekken(wat hoort waar, wat hebben we nodig?).

Donderdag hebben we nog een kerstboom geknutseld in 3D, gepuzzeld, met de dokterspullen gespeeld en voor de laatste keer ons versje nog eens geoefend.

Vrijdag was het kerst in de klas, we hebben cadeautjes opengedaan, kerstmuziek geluisterd, ’s middags lekkere croques gemaakt, de tafel gedekt,  en met onze 2 nieuwe speelgoedjes in de klas gespeeld. Nieuwe magnetische blokken en een gezelschapsspel waarbij we moeten leren wat op, onder, naast, … wil zeggen.

 

Een heel fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!