Kleurenmonster

1 februari 2021

Vorige berichten:

Vandaag was het weer plannetjestijd en we hadden allerlei leuke plannetjes bij of hadden iets leuks te vertellen! heel fijn dat we allemaal goed meewerken!

Fee had een boek over het kleurenmonster meegebracht. Hierbij hebben we rond onze gevoelens gepraat: Boos, bang, blij en verdrietig. We beperken het momenteel tot deze gevoelens om de basisgevoelens goed te kennen en te weten wat ze zijn, hoe we ons dan voelen, hoe dit tot uiting kan komen, hoe we kunnen helpen als iemand zich niet goed voelt, … Bij het gevoel blij kwamen heel leuke uitspraken zoals: ik ben blij om naar de klas te komen, ik ben nooit boos, ik ben blij als ik …(verschillende namen) zie in de klas. Sommigen waren bang van spinnen of van het donker, boos worden we niet vaak want hier hadden we geen voorbeeld kunnen geven, als we droevig zijn kan dat komen doordat we pijn hebben, mama/papa missen, … Gelukkig konden we vandaag allemaal onze wasknijper op het blije monstertje zetten. Tijdens VWT hebben we de 4 gevoelens aan een touwtje gehangen, zodat we iedere dag onze wasknijper kunnen hangen op het juiste kleurenmonstertje. Vorige week hebben we de 4 kleurenmonsters bij Kristie al ingekleurd.

Joris had een tractor bij en deze gleed toevallig naar beneden van een boekje. Dit vonden we allemaal heel leuk en grappig, dus kwamen we op het plannetje om een glijbaan te bouwen om de auto’s eraf te laten glijden.
Ook had hij een lotto spel meegebracht waar we tijdens VWT ook mee gespeeld hebben. Dit konden we al goed!

Iloé had een microfoon meegebracht, sommige vriendjes durfden al zingen, anderen waren wat verlegen. We kwamen op het idee om de muziekinstrumenten te nemen en muziek te maken. Ook hebben we geoefend op een ritme: traag en snel op muziek. Dit ging al goed!

Aydin was dit weekend naar Dinopolis geweest. Daar had hij grote dino’s gezien. Hij was superenthousiast. We hebben de dino’s ook nog eens uitgehaald en sommige herkende Aydin nog goed!

 

Op Seesaw heb ik vandaag ook wat foto’s en filmpjes geplaatst. Kijken maar! 

Volgende week is het de laatste week en carnavalweek. Dit jaar gaan we een hele week carnaval vieren. Iedere dag doen we een ander thema. Jullie hebben hierover een mail gekregen via Smartschool. Hieronder geef ik de thema’s nog eens mee: 

Maandag 8/2  is het ‘gekke haren/hoeden-dag’.
Dinsdag 9/2 is het ‘binnenstebuiten-dag’.
Woensdag 10/2 is het  ‘gekke schoenen/brillen-dag’.
Donderdag 11/2 is het ‘zwart-wit-dag’. 

Op vrijdag 12 februari mogen de kinderen verkleed (eigen keuze) naar school komen.