Klimaattentoonstelling, bewegingsworkshops en de dode hoek

7 november 2021

Vorige berichten:

Boekenronde van Mattia

Mattia heeft de spits afgebeten en zijn boek ‘ De jacht op het schaduwdier’ voorgesteld. Zijn creatieve verwerking was echt bewonderenswaardig! Goed gedaan, Mattia.

Enkele verrassingsrondes

Feya vertelde tijdens haar beroepenronde over het beroep bakker.

Nissa’s receptenronde ging over gezonde havermoutpannenkoeken.

Yusa Ali was jarig! Hij heeft 10 kaarsjes mogen uitblazen. We wensen hem een dikke proficiat voor zijn verjaardag en bedanken hem voor de lekkere traktaties;-).

Sociale vaardigheden met Kristie.

Kristie kwam naar onze klas voor een klasopstelling. Om de beurt mochten we een mannetje kiezen en op de tafel plaatsen. We vertelden aan elkaar  bij wie we ons goed voelen en waarom. Daarna mochten we  één of meerdere gevoelens bij ons mannetje leggen.

Naar aanleiding van de week van de sport hebben we vorige week afgesloten met sportieve workshops. De kinderen hebben elkaar een dansje aangeleerd, Krav Maga gedaan, gevoetbald, getennist, basketbal gespeeld, enz. We hebben veel gelachen en heel wat plezier gehad!

Tijdens het schoolatelier heeft Mattia enkele belangrijke wc-afspraken gestempeld die ze tijdens de kinderraad gemaakt hadden.

We hebben een bezoekje gebracht aan de klimaattentoonstelling in de bibliotheek van Genk. ‘SAMEN DE AARDE REDDEN NU HET NOG KAN’ heet het project. Eerst hebben we een klimaatquiz gespeeld. Nadien hebben we besproken wat er in onze klas, op onze school of gemeente kan gebeuren tegen de klimaatopwarming?

De dode hoek, een levensbelangrijke les

De voorbije weken hebben we gewerkt rond ruimtelijke oriëntatie, kijklijnen en positiebepaling.
De dode hoek kwam ook eventjes aan bod, maar als we dat nu eens zelf konden zien, zouden we het veel beter begrijpen.  Donderdag is er een meneer van Essers met zijn vrachtwagen naar school gereden om de dode hoek uit te leggen. Nog elk jaar gebeuren er jammer genoeg dodelijke ongelukken omdat fietsers of voetgangers zich in de dode hoek bevinden. We hebben geleerd dat de dode hoek de zone is naast de vrachtwagen waarin de chauffeur je niet kan zien. Als de chauffeurs rechts afslaan, zien ze dan bijvoorbeeld geen fietsers die daar rijden.

Hij heeft ons ook enkele belangrijke tips gegeven die ons leven kunnen redden:

– Maak altijd oogcontact met de bestuurder.
– Stop nooit onder of ter hoogte van de spiegels.
– Blijf uit de dode hoek.