Kundabuffi’s schatkamer en de schatten in de klas

8 oktober 2020

Vorige berichten:

We hebben deze week heel leuke dingen gedaan! Maandag was het natuurlijk geen school voor de kinderen, dinsdag  hebben we gewerkt, gespeeld en geturnd met Mutlu en woensdag gingen we op uitstap. Met de bus gingen we de schatkamer van Kundabuffi ontdekken. Wauw, dat was echt knap! We keken onze ogen uit en luisterden aandachtig naar alle verhalen die Patrick ons vertelde. Hij wist ons te boeien met verhalen van zijn vrienden van over de hele wereld: van Mexico, Amerika, India, Pakistan, Afrika, Marokko tot in Antwerpen. Hij had ons zo veel te vertellen over alle kleine en grote schatten ter plaatse, over de vriendelijke mensen, de klederdracht, de muziekinstrumenten, het speelgoed,…

We ontdekten dat sommige stenen er aan de buitenkant helemaal niet mooi uitzien, maar binnenin prachtige, blinkende diamanten en kristallen zijn met alle kleuren van de regenboog. Als we maar aandachtig naar de binnenkant kijken, dan zien we de schatten wel!

Donderdag gingen we aan het bakken, want we wilden brood maken voor in onze bakkerswinkel. We gingen aan de slag met het recept, kommen, maatlepel, bloem, zout en water. Er werd afgemeten, geteld, gewogen, gemengd en gekneed. Goed gedaan allemaal !

Tussendoor werden er bomen voor het bos gebouwd en zelfs een boomhut van duplo! Met bruin papier werd geknutseld en er ontstonden kronen, die leken op de stam van een boom. Wauw, sjiek hoor. En al dat harde werk werd beloond met een lekkere, sappige peer, hmm.