Laatste week letter ‘R’ is voorbij: rozenwinkel,

15 maart 2021

Vorige berichten:

Vorige week was het de laatste week van de letter ‘R’. Wat hebben we nog een aantal leuke activiteiten gedaan.

Het contract was in het thema van roodkapje. Ze moesten op verschillende manieren de weg naar het huis van oma vinden en de kleuters hebben het verhaal ook kunnen naspelen met de poppenkast. Vooral de stukken van ‘Wat heb je grote oren,…’ kwamen goed naar voor uit het poppenspel.

Daarnaast hebben we ook eindelijk de rozenwinkel opgestart. Ik heb dit volledig samen met hen gedaan. Eerst de winkel gebouwd en dan gekeken naar wat er allemaal nog nodig was in de winkel. Ze kwamen erachter dat er nog een naam gevonden moest worden. Hoe kon dit op een eerlijke manier gedaan worden zodat iedereen zijn inspraak zou hebben? De conclusie was dat iedereen die een idee had voor een naam eerst deze naam moest doorgeven aan mij. Daarna heb ik alle namen overlopen in de kring en hebben we gestemd. Iedereen mocht zijn/haar voorkeur doorgeven. Uiteindelijk is het ‘Ruimteroos’ geworden. Er is een logo ontworpen voor de winkel, de rozen zijn erin gelegd, we hebben geld in de kassa gestoken en dan kon het spel eindelijk beginnen.

Tijdens bakjestijd hebben ze woorden kunnen overschrijven, geteld met blokjes (vlinder is minder, beer is meer, kameel is evenveel), een letterbingo gespeeld, gekleurd op nummer en ook gebouwd met de linking cubes.

Bij de rondes had Jayden de familieronde. Hij heeft heel goed uitgelegd wie er allemaal in zijn familie zat, waar die werken,… Sophia had de crearonde. We hebben een mooi paaskuikentje kunnen knutselen! Meede haar natuurronde ging volledig over bamboe. Wat is het? Is het eetbaar? Wie eet bamboe? Waarvoor wordt bamboe allemaal gebruikt?

Vrijdag was het dan tijd voor pyjamadag. Iedereen had zijn best gedaan om in pyjama naar school te komen en daar moest ik dan ook foto’s van nemen. We hadden wel allemaal het gevoel dat we pas uit bed kwamen door de hele dag in pyjama rond te lopen.

Deze week starten we met de nieuwe letter, het gaat de letter ‘T’ worden. Ik ben benieuwd naar alle idee├źn van de kinderen!

Groetjes, juf Anouk