Letter B van bomen, bolsters, barbies,

1 oktober 2021

Vorige berichten:

We leerden deze week onze 2de letter, de B. We brachten heel wat leuke materialen mee en we  maakten super leuke plannen om de komende weken rond te werken. Zelf een boek maken, blauwe kunst met ballonnen, zelf bellenblaas maken, brandweerkazerne bouwen, bouwen met buizen, boerderij knutselen, balletshow met ballerina’s,… en ook een boswandeling in Bokrijk staat op onze planning!

Voor onze contracten hadden we een leuke doe-opdracht: een boekje lezen of luisteren op de iPad door de QR-code te scannen. Wat was fijn! we bouwden ook bomen met blokken, dat was dan weer wat moeilijker!

We wilden graag meer weten over de Brachiosaurus en de Brontosaurus en maakten daarom afdrukken van dinopoten om ze te vergelijken met de bijhorende dino en met elkaar. Want al die pootafdrukken van de dino’s zijn wel verschillend hoor.

Tijdens de natuurronde vertelde Wassim over kastanjes, maar welke soort kastanje kan je nu wel eten en welke soort niet? We onderzochten het en ontdekten dat niet alleen kastanjes maar ook okkernoten in een Bolster aan de Boom hangen! Met heel wat technieken probeerden we hoe we die bolsters open konden maken en hoe we die harde schaal van de noot moesten kraken. En proeven hoort daar dan ook bij 😉

Kristie leerde ons de gevoelsverkenner kennen met al zijn vriendjes: de ziener, de rondhanger, de wegkijker, de krachtzetter, de graver, de hartopener en de waterlander. Wat leuk om de gevoelens ook eens van een andere kant te leren kennen en te bekijken. Daar gaan we zeker verder mee aan de slag.