Letter F van film maken en feest vieren

23 maart 2024

Vorige berichten:

We hebben een nieuwe letter geleerd, de F van flamingo, fiets, Fleur, Febe, fantasie, föhn, fabriek, framboos, feest,… In de klas werd er gewerkt aan tellen, wegen en meten met flessen van 1 liter. We leerden schatten: wat is minder of meer dan 1 liter of eerder evenveel?  Niet makkelijk maar wel leuk.

Wat ook super leuk was: filmpjes leren maken! We gebruikten daarvoor een app voor stop motion filmpjes, dat is met veel foto’s na elkaar een filmpje maken. Stapje voor stapje de figuren verder zetten zodat het precies echt lijkt. De kleuters hebben genoten van het maken én van de resultaten 🙂

Ondertussen hadden we ook 8 boeken van de kinder- en jeugd boekenjury om te lezen en te stemmen. Onze top 3 was snel gemaakt: op 3 “Het spookt in dit huis”, op nr 2 “Frank en Bert” en op de 1e plaats kwam voor onze klas “Het monstermeer”.

Verder werd er hard gewerkt aan contracten, matrixen werden gemaakt en sudoku’s opgelost, smartgames werden volop gespeeld om toch maar een hoger level te bereiken. Maar ook raamfiguren met elastiekjes en figuren met de patroonblokken werden gelegd, heel wat wiskunde dus met al dat ruimtelijk denken, meten en plan lezen!

Buiten kreeg de schooltuin een aantal hazelaars en vlinderstruiken bij, want ook onze kleuters leren graag over planten en hoe deze te verzorgen.  Juf Stephanie nam de kleuters mee op stap naar de speeltuin om de hoek, waar ze na een wandeling konden genieten van spelen, sporten en een gezellige picknick.