Letter ‘R’ & verjaardag Meede en Idris

1 maart 2021

Vorige berichten:

Hallo,

Hier nog een laat blogbericht over vorige week. Maandag was het eerst tijd voor de vakantieronde. Iedereen kon op een blad tekenen wat ze gedaan hadden, wat ze gegeten hadden, waar ze geweest waren,… in de vakantie. Dit blad heb ik dan in het vrije tekstenboek van de kinderen gekleefd!

Daarna was het tijd voor de nieuwe letter. We zijn begonnen met de letter ‘R’. Eerst hebben we gebrainstormd over woorden die beginnen met de letter ‘R’: robot, ruimte, rubber, rood, roos, rietje, rijst, raceauto, riem, rok, ring, restaurant,… Daarna was het tijd om na te denken over plannetjes voor de komende 3 weken.

– Een restaurant openen in de poppenhoek

– Een rozenwinkel openen

– Rozen maken

– Een onderzoek doen rond rubber en de regenboog

– Robots knutselen

– Met de robots spelen (een parcours maken voor de robots, vechten met de robots,…)

– Met de beebot spelen in thema ‘ruimte’

– een race houden met de auto’s

– Rokjes maken voor de poppen

-…

We hebben de poppenhoek omgetoverd tot een restaurant met menukaarten, rollenspelkaarten,… De kleuters hebben ook een parcours gebouwd zodat ze met Jayden zijn bestuurbare robot het parcours konden afleggen. Wat hebben ze hier plezier mee gehad!

Tijdens de boekenronde heeft Jayden zelf het verhaal ‘Welterusten… kleine beer’ voorgelezen. Wat heeft hij dat super goed gedaan! Iedereen was aandachtig aan het luisteren naar het verhaal.

Bij de zintuigenronde had Emir een potje met slijm bij en hebben we een gesprekje gehad over texturen, waarom iemand het misschien niet leuk gaat vinden dat slijm plakt en waarom anderen dat wel leuk vinden.

Ook hadden we deze week niet 1 maar 2 verjaardagen te vierenĀ in de klas! Hiep hiep hoera voor Meede en Idris!

Groetjes,

juf Anouk