letters en kleuren

25 januari 2022

Vorige berichten:

Deze week hadden we bij plannetjestijd weer wat leuke dingen meegebracht.

IloƩ had een boekje rond schrijfpatronen meegebracht. We hebben de kaartjes gebruikt tijdens VWT en doorheen de week hebben we ook al eens rond letters gewerkt.

Rozerin had een spaarpot meegebracht met centjes. Deze centjes gebruikt ze om iets te kopen in de winkel. In onze winkel hebben we nog geen centjes, dus we gaan onze winkelhoek opnieuw inrichten deze week.

Ezra had een pop-it meegebracht met veel kleuren. Hij had alle kleuren van de regenboog. Hierrond gaan we deze week ook werken.

Maandag hebben we geoefend met de schrijfpatroonkaarten en namiddag hebben we een vrije tekst gemaakt met regenboogkleuren. Hiervoor hebben we een druktechniek gebruikt met touw en verf.
We trokken het touw tussen het papier uit en mochten we vertellen welke vorm we op ons papier zagen. Ook hebben we onze pannenkoeken geknipt om pannenkoeken te bakken in de poppenhoek(plan vorige week verder uitwerken)

Dinsdag hebben we onze eigen letters mogen versieren, allemaal met verschillende technieken: snippers plakken, stiften, wasco, glitter en lijm, …
Ook hebben we een ketting gemaakt met regenboog kraaltjes. Mats mocht disndag een boekje meebrengen voor de boekenronde. Hij heeft heel goed verteld wat er allemaal gebeurd op elke pagina. Heel sterk. Nadien hebben we onze eigen kermis gemaakt met de ‘my little people’.

namiddag was het bakjestijd en hebben we de bakjes van Nath haar klas gekregen. We moesten tellen, dezelfde prentjes zoeken, fijne motoriek, leren plakken met een lijmstift, …

Woensdag hebben we een nieuw werkje gemaakt met onze namen. Hierbij moesten we onze eigen letters herkennen en onder onze naam plakken. We hebben ook een puzzel gemaakt rond letters.

Ook Katia was jarig, hiep hiep hoera! We hebben een filmpje gemaakt en doorgestuurd naar haar. Ze was heel blij met alle mooie filmpjes van iedereen!

Donderdag mocht Muhammed een foto meebrengen. Hij had een foto mee van zijn gezin. Hierrond hebben we een gesprekje gehad of er nog vriendjes een broertje of zusje hebben of gaan krijgen. We konden al heel goed vertellen wie er allemaal in zijn/haar huisje woont.

Donderdag hebben we zelf pannenkoeken gemaakt, eerst keken we nog eens naar het filmpje van Doriano om te weten wat we allemaal nodig hadden en daarna gingen we aan de slag, wegen, mixen, roeren en bakken maar!

We hadden van Thaimoun haar mama ook verschillende soorten suikers meegekregen om eens te proeven. Er was honing, esdoornsiroop, oersuiker, …

Namiddag hebben we onze bakjestijd gehad.

Vrijdag hebben we onze winkel heringericht. We hebben beslist om lekker eten te verkopen in de winkel. We hebben een portefeuille en handtas erbij gelegd en wat mandjes om ons eten in te leggen. Nadien moesten we met echte centjes betalen. Dus hierbij moesten we ook goed tellen.

Kristie is langsgeweest om het verhaal van het kleurenmonster voor te lezen en om ons te leren welke gevoelens er allemaal zijn. We mochten ook vertellen hoe wij ons voelden in de klas.

namiddag was het bakjestijd.