Levend leren!

21 februari 2023

Vorige berichten:

Vorige week hebben de leerlingen gewerkt rond deciliter. Via verschillende proefjes kwamen ze te weten of herhaalden ze met materialen hoeveel 1 dl precies was. Ze maakten zelf een maatbeker, gingen op zoek hoeveel dl er in verschillende objecten konden etc.

Daarnaast hebben de leerlingen ook levend geleerd rond de toestanden van een stof. Hierbij moesten de leerlingen hun naam schrijven met een kaars maar ook bespreken wat er allemaal met de kaars gebeurde. Een ander proefje was om te kijken hoe er condensatie ontstaat. Het proefje rond verdampen konden de leerlingen op het krijtbord doen met een spons.

 

Vandaag trokken we samen naar de speelplaats voor een renspel. Tijdens dit renspel schreven de leerlingen met behulp van een krijtje het geraden woord bij het juiste onderdeel. De onderdelen van de afgelopen 4 spellingslessen lagen verspreid over heel de verharde speelplaats. Loop – en schrijfwerk verzekerd!

Om de dag af te sluiten genoten we van de gezonde voedingsronde van Ilkay. Hij maakte (samen met mama) een recept klaar voor gezonde fruitstokjes te maken. De leerlingen schoven flink aan en smulden tot wel 4 keer een stokje op.