Lichtjes in de klas en kapitein Aylin

26 september 2019

Vorige berichten:

We zijn onze dag gestart met het aanwijzen van onze kapitein: Aylin. Ze heeft blije mannetjes gekleurd van alle kleuters, het weer getekend en ons kalenderblaadje opgeplakt.

Gisteren had Fien een zaklamp meegenomen in de ontdekkoffer. Vandaag had Jill nog enkele andere lampjes meegebracht.

Tijdens de praatronde konden we al vertellen waar het licht door de dag vandaan kwam en het beetje licht(soms) ’s nachts:  De zon en de maan met zijn sterren. We hebben deze tijdens bakjestijd ingekleurd en in de afsluitronde hebben we een spelletje gespeeld met onze prenten. We moesten de prenten van groot naar klein leggen. Sommige waren duidelijk groot of klein en sommige moesten we even langs/op elkaar leggen om te kijken welke de grootste/kleinste was.

Voormiddag hebben we ‘getoverd’ op ons blad. Eerst was er niks op ons blad, en toen we begonnen te verven met waterverf kwam er een maan en enkele sterren tevoorschijn. We hebben de nacht gemaakt.

We hebben onze leestent gemaakt met een donkere doek over de tafel en hebben een lichtslinger erin gelegd. Dit was heel gezellig. We konden hier boekjes lezen en onze zaklampen gebruiken om te kijken naar de prenten.

Namiddag hebben we tijdens bakjestijd nog met de lego gespeeld, pareltjes gestoken en gekleurd.

Morgen gaan we het eerste uurtje turnen met Daisy.