Lopen op het water, de lucht in en afval in de vuilbak!

7 december 2020

Vorige berichten:

Dag iedereen

We zijn gestart met een nieuw project namelijk ‘Afval’. We hebben enkele onderzoeksvragen opgesteld en zijn nu volop bezig met het onderzoeken en beantwoorden van die vragen. Zo is er een groepje aan het onderzoeken wat de ladder van Lansink is en een ander groepje zoekt bijvoorbeeld uit welke negatieve gevolgen de natuur ervaart door sluikstorten. Binnenkort stellen we onze onderzoekjes voor! Stay tuned!   

 

Op woensdag stelden Amber en Georges hun wetenschaps- en techniekronde voor. Amber vertelde dat het mogelijk is om op water te lopen. Je moet daarvoor water en maizena met elkaar vermengen. Het is wel belangrijk dat je dan snel doorstapt als je erover loopt want anders zak je in het mengsel.

Georges kan ervoor zorgen dat een fles heel hoog de lucht kon vliegen. Hij deed dat door de druk te verhogen in de fles met behulp van een fietspomp.

Jesper en Gloria stelden op vrijdag hun zelf uitgekozen artikel voor. Jesper informeerde ons dat de watermolen die aan de Maten staat gerenoveerd zal worden. Hij deed een uitgebreidde en vooral goed voorbereidde uitleg. Gloria vertelde dat er een man ontslagen was die zijn mondmasker niet gebruikte op het werk. Safety first dus!

Ook voor de kids uit het 5de leerjaar kwam Sinterklaas even langs. De Sint bleef veilig in de gang terwijl wij door het raam konden zwaaien. We zongen ook een mooi lied voor hem want hij bracht ons een tof boek en heel veel lekkers! Dank u wel!