Natuurronde: Hoe oud is de boomstam van Meede?

24 september 2020

Vorige berichten:

Tijdens de natuurronde bracht Meede 2 boomstamschijven mee naar school. Ze vertelde dat het buitenste gedeelte schors noemt. Dat is ook waar de pissebedden zich graag schuil houden (terugblik op ons onderzoek van de pissebed). Ook vertelde Meede dat je kan zien aan het aantal ringen van de boomstam hoe oud de boom was. Zo gingen een aantal kleuters aan de slag en gingen de leeftijd van de boom berekenen: per 10 ringen maakten de kleuters een toren met blokjes en hiernaast dezelfde toren die even hoog was want 1 ring telt voor 2jaren. Achteraf mochten de kinderen vertellen hoe oud de boom was: 64 jaar! zo oud als pĆ©pĆ©. šŸ™‚ vertelde Rune daarbij.

Ook kwam Geoffry onze tuinouder samen met de kleuters bloembollen planten en dat was leuk! Dankjewel voor de tulpenbollen en de Narcisbollen.

Tijdens de crearonde had Mahir een mooie bloem gemaakt met kosteloos materiaal: een kartonnensmeerkaasdoosje en papier. Ook had hij materialen gebruikt zoals lijm ; een schaar; verf en stiften. De kleuters maakten tijdens plannetjestijd ook zo een mooie bloem helemaal zelfstandig. Ze moesten zelf leren terugblikken en nadenken hoe Mahir tewerk gegaan was.

Ook de bibtruck is langsgeweest en de juf heeft nieuwe boekjes mogen gaan halen tijdens de speeltijd. Leespret verzekerd! šŸ™‚

Van de appeltjes van Maxim werd er heerlijke appelmoes gemaakt. Alle kleuters draagden hun steentje bij.

Er werd ook flink wat gepuzzeld deze week en Santino vertelde over zijn familie tijdens de familieronde.

tot de volgende keer šŸ™‚

Britt