natuurronde & schoenrapportje & dubbel feest!

6 december 2020

Vorige berichten:

Lares was deze donderdag aan de beurt voor de natuurronde. Hij had samen met mama en papa iets leuks voorbereid. Daar konden we zeker mee aan de slag. Lares had een pluimpje meegenomen van de kippen van zijn opa en oma.

We leerden dat het pluimpje erg zacht was. Iedereen ging in de klas per 2 opzoek naar zachte/ harde voorwerpen. Sommige kinderen gingen tijdens de speeltijd nog op zoek naar andere pluimpjes van vogels. Maxim had er eentje gevonden.

Een pluimpje kan erg fijn aanvoelen. Dat heeft iedereen kunnen ondervinden bij het maseerspelletje in de kring. Zo kwamen eens goed tot rust.

In ons contract deze week zat een rekenopdracht. We moesten gaan meten met onze schoen. Iedereen kreeg een schoenenrapportje om in te vullen. Ze noteerden hun naam en de maat van de schoen. Ze hebben aangeduid  welke kleur de schoen had en welk soort sluiting. Tot slot maakten ze nog een tekening van hun schoen. Daarna moesten ze met blokjes hun schoen meten. Ze tekenden de hoeveelheid blokjes dat naast de schoen stond.

Voor de rest speelden we nog fijn in de verschillende hoeken.

Het was donderdag en vrijdag dubbel feest in de klas. Ariana mocht 5 kaarsjes uitblazen. Dankjewel voor de lekkernijen en het leuke spel voor de klas en vrijdag kon de dag ook niet meer stuk.

We hebben bezoek gekregen van de Sint en Piet. Ze zijn ons toch corona-proof een bezoekje komen brengen. We hebben gezongen en gedanst terwijl zij konden meekijken uit het raam.

Nog enkele sfeervideo’s. Het volledige filmpje van ons liedje kan je terugvinden op de facebook van de school.

Na alle spannende momenten met de Sint en Piet kwamen ze tot rust in een turnlesje yoga bij Mutlu.

Ingrid kwam ons ook verrassen met een zeer lekker en mooi koekje. Carmen die jammer genoeg ziekjes was had voor ons lekkere koekjes laten maken. De mama van Vinz had er veel werk aan gehad. Het was de moeite!

Ze gingen naar huis met zeer vrolijke snoetjes, een goedgevulde boekentas met allerlei lekkers en een handje vol met een boek van de Sint en een leuke ballon in hun hand.

Niet vergeten: maandag is het geen school er is ook geen opvang!

Geniet van jullie sinterklaasweekend :)!