Nieuwe contracten, naaien en moodboards

11 januari 2021

Vorige berichten:

We hadden heel wat leuks te vertellen vanochtend, van sneeuw in de Ardennen tot spelen met de poes en de nintendo, er werden thuis pinguïns getekend en nog veel meer. We hadden dus ook snel plannen om aan het werk te gaan: pinguïns tekenen zoals echte mannetjes, een griezelhotel bouwen met 13 verdiepingen, spelen met de barbies, … Voor het griezelhotel werd er eerst een bouwplan getekend en samen besproken. Ondertussen probeerde een ander groepje hoe je nu precies verdiepingen bouwt met lego, want dat is niet zo gemakkelijk. Er werden ook matrixen gelegd waarbij goed moest gekeken worden naar de kleur én naar het aantal en plaats. Goed gedaan Ammar Yasir en Morten!

In het nieuwe contract is er ook weer een leuke opdracht met stappenplan: een vorm versieren door met wol te naaien, met een veilige naald. Eerst een vorm tekenen op karton, daarna de vorm uitknippen, gaatjes maken in de rand (met de perforator) en als laatste van het ene gaatje naar het andere naaien zodat je een mooi patroon krijgt met de wol. Mooi hoor, die hartjes die nu al in onze gang ophangen!

Na de middag las ik het boekje “Oef, wat een geluk” voor. Dit hoort ook bij de selectie van de kinderboekenjury. Het is een soort zoekboek waar je op elke pagina dezelfde dingen kan terug vinden, als je goed kijkt… 😉

We maakten ook een moodboard, een collage van prentjes waar je blij of vrolijk van wordt. Er werd gretig in tijdschriften gezocht en geknipt om nadien aan elkaar te tonen en te vertellen waar we blij van worden. Leuk om te weten dat je blij kan worden van glitterkleding, mooie kleurtjes, poezen, lekkere taart, pasta, een sjieke auto, mooie schoenen maar ook van een stukje fris groene natuur. Top werk!