Nieuwe juf en slakken in de klas!

10 september 2019

Vorige berichten:

Deze week is de week wat anders begonnen, er was een andere juf in de klas(Jill) en we waren ook met wat meer kleuters in de klas. De vriendjes van Katia zijn 2 voormiddagen bij ons komen meespelen. Namiddag gingen zij met Nihal terug naar hun eigen klasje. Het was wat drukker, maar wel heel leuk om de andere vriendjes beter te leren kennen.

Maandag had Wannes tijdens de praatronde slakken meegebracht. Iedereen was reuze nieuwsgierig wat dat precies was en wat dat allemaal doet.

We hebben eens goed naar de slakken gekeken en zagen dat er een huisje op hun rug zat. Maar er was ook 1 slak dat geen huisje had.

Tijdens vwt hebben we huisjes proberen te bouwen met de blokken, maar een slak heeft geen huisje zoals ons, maar het is rond en spiraalvormig.

We hebben ook een filmpje gekeken over de slak om te kijken hoe het beweegt, wat het eet, … Ook hebben we een slak geverfd op papier.

Dinsdag zijn we zelf op zoektocht geweest naar slakken in onze school. We zijn op de speelplaats gaan zoeken, in de tuin, op het gras, aan de wilgentunnel, … maar helaas hebben we geen slakken gevonden. We hebben wel andere dieren gezien zoals mieren, spinnen en een libelle.

Tot morgen, Jill