Oh kom maar eens kijken..

21 november 2021

Vorige berichten:

Maandag hadden we een extra juf in de klas, nl Lindsay. Ze volgt de opleiding kleuterjuf en komt vanaf 29 nov 2 weken stage doen in onze klas en vandaag oefende z al eens de kalenders met ons. Nath deed plannetjestijd met ons. Eneas had weer een leuk spel bij en Lennon een handpop. Daar speelden we allemaal samen mee. Voor de vrije teksten gebruikten we onze blaadjes en bloemetjes. We maakten er een dier van en vertelden er dan een verhaal bij dat je kon lezen op seesaw. Lindsay sloot de dag nog af met een verhaaltje.

Op dinsdag had Eneas de boekenronde. Hij had een speciaal boek bij, er zaten nl puzzels in. Wij raadden welk beroep of bezigheid de mannetjes hadden en vertelden er dan samen wat over. we mochten ook puzzelen met zijn boek. Met de kapla probeerden we nog stevige bouwsels te maken. We turnden ook met Jill en tijdens bakjestijd begonnen we aan onze nieuwe week: we knipten staffen uit en moesten die van klein naar groot plakken, een anders staf beplakten we met speelmais, de sint gaven we met klei een gekke baard door krulletjes, bolletjes, worstjes te maken van klei, en bij een andere tekening was Nath de baard vergeten en stempelden we er zelf ene bij.

Woensdag bekeken we de verkleedkoffer nog eens en transformeerden we ons in Sint of Piet of een mengeling. we begonnen ook aan onze hoedjes voor moest de Sint een bezoekje brengen op onze school.

Donderdag was er de fotoronde van Jill. We zagen Jill als kleine baby. Wat weten we over baby’s? Ze groeien in mama’s buik, drinken melk, praten niet, huilen,…We brachten ook onze boekjes terug naar de bibtruck en kozen er nieuwe. Dan turnden we voor de laatste keer op donderdag. Vanaf volgende week zal dat op vrijdag zijn.Nm was er terug bakjestijd en las Nath al een boekje van de bibtruck voor .

Op vrijdag speelde Marjan een leuk spelletje met ons. We moesten aan een rad draaien en onze pieten hun attributen geven. We maakten en aten ook tomatensoep. Er waren heel wat kerstomaatjes over , dus dan maar soep zodat w toch onze portie gehad hadden.  We stempelden ook wortels op stroken papier voor onze hoedjes, er was bakjestijd en we lazen uit een boek voor met magneetjes .

Zo dat was ons verslagje van afgelopen week en we kijken weer uit naar de nieuwe week en de nieuwe plannen morgen.