Onderzoek over België en de rondes

26 september 2021

Vorige berichten:

Wij zijn deze week gestart met een praatronde. Joris had een broek met wereldbollen aan. Dat kwam hij fier tonen en wees de wereldbol aan in de klas. Daarop gingen we de wereldbol van dichtbij bekijken. De kindjes wisten al te vertellen dat onze planeet aarde is, het blauwe op de wereldbol water is en dat wij in België wonen. Nora wilde graag een onderzoek doen over België.

In de namiddag deden we bakjestijd. De kindjes konden o.a. uit puzzelen en jezelf schilderen kiezen.

Op dinsdag begonnen we met de turnles bij Jill. Tijdens vrije werktijd gingen we verder seriëren van kort naar lang, van dun naar dik, van laag naar hoog enzovoort.

Tijdens klasraad werd er over een ruzietje op de speelplaats besproken en kwamen tot conclusie dat als je een speelgoed van een ander kindje wilt hebben, dat je dat eerst moet vragen en niet afpakken.

Op woensdag had Tugrul de crearonde. Hij had een mooie kunstwerk van een handenboom met echte blaadjes geplakt. Een leuk knutselwerkje voor als er wat meer blaadjes op de speelplaats ligt. Daarna hebben we schrijfdans gedaan. We moesten de cirkels van de fietsbanden tekenen. Eerst in de lucht en dan op papier. Nadien we hebben we verder gewerkt aan onze vrije teksten over de politie.

Op donderdag heeft Joris zijn natuurronde uitgelegd. Hij had zwarte zand bij. Daar deed hij water bij en zo kregen we modder. Dit werd verder uitgebreid naar een modderbak. Dat was leuk. Tijdens de wvt gingen we in de boeken over België bekijken voor ons onderzoek en vulden we het onderzoekblad in. In de namiddag mochten we de beentjes uitstrekken met Jill.

Op vrijdag hadden we het plan om een fiets waar te nemen. Wat zijn de onderdelen van een fiets en waarvoor dienen ze, wat is het verschil met een loopfiets, …

De kindjes mochten het onderzoek over België voorstellen. Het ging over de 3 kleuren van de vlag, de koning, de koningin en hun prinsen en prinsessen, het monument Atomium met zijn 9 bollen, de drie talen nl. goeiendag, bonjour en guten tag! 😊

Vlak voor de middag las de juf een boek voor over de kleur BLAUW.

Omdat bakjestijd al eerder gedaan was, hadden we een puzzelnamiddag gehouden. Zo kon de juf nog eens goed observeren welk kind hoeveel stukjes al kan maken.

Als slot hebben we onze dag beëindigd met het mooie verhalenboek van Dikkie Dik van Lyanna.

Volgende week staat het volgende al gepland: op maandag sponsorloop (sportieve kledij aandoen), op dinsdag komt de schoolfotograaf langs, op woensdag gaan we naar het eerste forum kijken en op donderdag komt de bibtruck.