Onderzoek over de Noordpool en vormen overal.

18 januari 2022

Vorige berichten:

Een van onze plannetjes was een onderzoek over de Noordpool. Eerst mochten we in de kring vertellen wat we al wisten en daarna gingen we op zoek naar informatie in boeken en op de computer, keken we op de wereldbol, de diertjes bestuderen, een wereldbol tekenen, de Noordpool aanduiden, enz.

Ook tijdens de actuaronde verdiepten we ons verder in de Noordpool over hoe de mensen daar leven (volk, hun huis, eten, klimaat, …). We sloten af met een filmpje over Nijntje op de Noordpool.

Binnenkort mogen we hierover een presentatie geven aan de egeltjesklas (3de kleuterklas). 😉

Na Yaren haar boekenronde over vormen kwam het idee om daar verder op in te gaan. We benoemden de vormen, we kregen een prentje en legden die bij de juiste vorm, we gingen naar buiten om op zoek te gaan naar vormen maar we konden die ook zelf maken met takjes! Dat was leuk! We sloten af met het spelletje 1-2-3 piano.

Al gauw merkten we op dat alles wel een vorm had zoals een boterham, een dekseltje van de koekendoos, ons koekje, … Tijdens de vrije werktijd mochten we werken met de logiblokken.

Voor de zintuigenronde had Joris specerijen mee. We mochten eens proeven en raden wat het was. Best grappig want iedereen moest na proeven van gember snel water gaan drinken! Dat waren speciale smaken. 🙂

We sloten de dag af met het boekje ‘Omdat je mijn vriendje bent’ dat Fee bij had en het memoryspelletje van Nora.

Deze week zal Jill S. de klas overnemen.

Volgende week maandag ben ik er weer! 🤗 Veel beterschap aan de zieke kindjes! ❤ Tot dan!

Groetjes, Mutlu