onderzoekjes, appeltaart bakken en cadeautjes inpakken

9 mei 2021

Vorige berichten:

Dinsdag zijn we gestart met onze schrijfdans. Enkele kleuters van de kikkerklas zijn met ons mee komen doen. We maakten een lenteboom. De boom heeft heel veel krulletjes en om een stevige boomstam te maken tekende we dikke strepen op en naar.

Nadien zijn we gestart met onze plannetjestijd: Spelen met de dino’s, een garage bouwen met blokken, in het winkeltje spelen en ons verkleden.

Namiddag was het bakjestijd. We hebben kettingen gemaakt volgens patroon, puzzels met een logische volgorde, het ruimtelijk inzicht oefenen door de voorwerpen op de juiste plaats te zetten, bouwwerk maken van duplo, een treinspoor maken, kralenplank naleggen volgens een voorbeeld en hamertje tik.

Woensdag zijn we gestart met ons onderzoekje over harde dingen en zachte dingen. We kenden het verschil al goed! We konden alles juist in de kolommetjes zetten.
Jill had ook mooie bloemetje meegebracht waarmee we een boeketje konden maken voor onze lieve mama’s. Er waren grote bloemen, kleine bloemen, alle kleuren, …!

Donderdag mocht Fleur de ontdekkoffer meebrengen. Ze had een boekje meegebracht over een prinses. Het prinsesje zag er net zo uit als Fleur. Zij had een korter armpje, maar toch kon het prinsesje alles wat iedereen kan. Hier is een leuk en interessant gesprekje uit gekomen. We hebben eens gekeken hoe we er allemaal uitzien, wat er anders is aan ieder van ons. Ieder kind is uniek op zijn manier en iedereen is verschillend.

We hebben een ketting ingekleurd volgens juiste vorm en kleur en dit ging al heel goed!

 

Vrijdag mocht Imèn voor de muziekronde haar liedje van frozen laten horen. Dit kenden we allemaal en vonden we heel leuk om op te dansen en te zingen.
We zijn gaan turnen met Mutlu en na de speeltijd zijn we begonnen aan onze appeltaart. We keken eerst een filmpje met de stapjes en Joris vertelde ook hoe hij de appeltaart thuis had gemaakt. We hebben de appels in stukjes gesneden en hebben daarna de taart in de oven gestoken.

Ook had Amaani goed nieuws, ze heeft een babybroertje gekregen, Dikke proficiat voor Amaani en de ouders! Ook hier hebben we een gesprekje gehad over een baby. Hoe verzorgen we een baby? Met wat speelt een baby? wat eet een baby? …

Namiddag was het nog een keer bakjestijd,  hebben we nog een laatste keer ons versje van moederdag geoefend en hebben we van onze lekkere taart kunnen proeven!

 

Een fijne dag voor alle Mama’s, geniet ervan!