ons eerste tuinatelier

23 oktober 2015

Vorige berichten:

Vandaag waren het ateliers op onze school en dus ook tuinatelier. Met deze groep kinderen hebben we een soort mindmap gemaakt over hoe zij de tuin zouden willen inrichten. Ze mochten zoveel dromen als ze wilden, alles kon 🙂 En dat vonden ze natuurlijk geweldig! We gingen op zoek naar leuke foto’s op het internet, in boeken of tekenden zelf plannen. Alle ideeën werden op flappen geplakt en deze flappen werden besproken tijdens de afsluitronde. En er zitten hele leuke ideeën bij hoor!

Ondertussen konden de kinderen van het tuinatelier ook iets doen voor de vogeltjes. Ze maakten rolletjes die ze vol pindakaas smeerden en daarna met vogelzaad bestrooiden. Alles werd opgehangen aan de draad van onze schooltuin. Nu kunnen de vogeltjes smullen!

Deze oefening werd ook gedaan met de MOS-groep van onze school. Dat is een groep ouders, MOS medewerkers en leerkrachten die zich willen inzetten voor onze tuin.
De beide flappen zullen samen gelegd worden en bekeken worden door een architect. Benieuwd wat er verder gaat uitkomen! Maar mooi zal het zeker zijn!