Ontdekkoffer Febe, papadag, muziekronde Doriano

6 juni 2021

Vorige berichten:

Woensdag mocht Febe de ontdekkoffer meegebracht. Er zat een swiffer in. Sommige kleuters kenden het al, anderen nog niet. Welke poetsproducten gebruiken mama en papa om thuis te poetsen? Stofzuiger, borstel, vuilblik, emmer met water, … Hieruit is een plannetje ontstaan om onze klas te gaan poetsen. We hebben in de poppenhoek poetsspulletjes gevonden en ook hebben we onze stoelen al eens goed geschrobd met water en zeep. Dit vonden we heel leuk!

Donderdag hebben we nog eens op onze vormen geoefend door de juiste logiblokken te pakken volgens stappenplan en ook door kettingen te maken met vormpjes. Bij Kristie hebben we onze mooiste herinneringen getekend en verteld.

Namiddag zijn we gestart met het knutselen van het cadeau voor papa. Het blijft nog een beetje geheim! Sommige kleuters kozen het cadeautje dat in de kikkerklas gemaakt wordt en anderen kozen voor het cadeau in de muizenklas.

Vrijdag was er een ijsjesverkoop in ons winkeltje en hebben we de kleuren nog eens geoefend en onze fijne motoriek.
Na de speeltijd hebben we naar de liedjes van Doriano geluisterd en goed gedanst!

Namiddag was het weer knutseltijd voor papa’s cadeau en om onze dag af te sluiten hebben we een lekker ijsje gekregen van Carmen. Dat smaakte en was lekker verfrissend! Dikke dank je wel!