ontdekkoffer Thaimoun

24 september 2020

Vorige berichten:

Woensdag mocht Thaimoun iets meenemen voor de ontdekkoffer. Ze had een magneet meegebracht. Hier hebben we een onderzoek rond gedaan. Waar blijft een magneet aan hangen en aan wat niet? We kwamen tot de conclusie dat een magneet enkel aan ijzer blijft hangen. Sommige dingen lijken op ijzer, maar de magneet bleef toch niet hangen omdat het inox of aluminium was.

We zijn bij Nath in de klas een spelletje met magneten gaan vragen, de smartmax. Hier konden we mee bouwen.

Woensdag hebben we ook onze wekelijkse klassenraad gehouden. Het was onze eerste keer. Eerst heeft Jill uitgelegd wat klassenraad wil zeggen en wat we dan doen en daarna hebben we al enkele dingen besproken. Jill heeft ons een sticker/pluim gegeven omdat ze vond dat we altijd heel goed opruimden! We hebben ook knuffels uitgedeeld omdat we elkaar allemaal heel lief vinden. Ook hebben we even besproken hoe we met onze boekjes moeten omgaan, want er zijn sommige al een beetje gescheurd of kapot.

Donderdag had Jill een nieuw spelletje bij over magneten. We moesten met magneetstokken de juiste kleuren proberen te vangen.
Na de speeltijd hebben we met Kristie onze glunderketting gemaakt en hebben we ook onze knutselzakken gepersonaliseerd met onze stempel.

Namiddag was het bakjestijd, deze week doen we de bakjestijd samen met de kikkerklas. Zo hebben we een klasoverschrijdende activiteit en leren we de andere kleuters ook kennen. Sommige kleuters van de muizenklas zijn naar Nath geweest en sommige kleuters van de kikkerklas zijn naar onze klas geweest.

Morgen mag Aydin iets meebrengen voor de muziekronde.