ontdekronde Ezra, muziekronde Thaimoun, auto’s en ijs

15 januari 2021

Vorige berichten:

Bij Kiri stond dinsdag alles in het teken van voertuigen. We hebben samen een heel aantal voertuigen (auto, boot, trein, raceauto, tractor, vrachtwagen,trein en jeep) besproken. We hebben ook de voertuigen gesorteerd volgens verplaatsingsmogelijkheden(varen, rijden op spoorweg/weg/racebaan en vliegen).
We maakten samen een weg door reepjes te knippen van wit papier en in het midden van een zwart papier te kleven.
We verfden al wc-rolletjes die we nodig hebben voor een auto te knutselen bij Jill. Onze voertuighoekjes waren open. De automat, het treinspoor, bob de bouwen voertuigen en de autobaan om ineen te steken.
Namiddag hebben we bakjestijd gehad. Het was deze week tijd om onze bakjes eens te wisselen met Nath haar klasje.

Woensdag mocht Ezra de ontdekkoffer meebrengen. Hij had een klopper meegenomen. hoe heet het, waarvoor dient het, wat kan je ermee maken/doen, …allemaal vragen die we onderzocht hebben. ook is er een plannetje ontstaan: pudding koken. dit gaan we maandag doen! yummie!
Keano had een glowstick meegebracht dus zijn we op zoek gegaan naar een donker hoekje in het gebouw, ook Medina haar schoenen gaven licht.
We hebben nog gepuzzeld, met de kokers gespeeld en met de klopper gespeeld. Ook hebben we de wielen geknipt voor onze auto. een cirkel was niet zo makkelijk om te knippen, maar we hebben dat wel al goed gedaan!

Donderdag had het gevroren en hebben we wat ijs gevonden op de glijbaan. We hebben het in een potje gedaan en mee naar binnen genomen. Wat zou er gebeuren als het in de klas staat, hoe ontstaat ijs, wanneer komt het ijs, … allemaal vragen die we hebben opgezocht en ontdekt! we hebben ’s avonds ook wat water buiten gezet om zelf ijs te maken, hopelijk is het ’s nachts koud genoeg!

Namiddag was het bakjestijd en op het einde van de dag hebben we een zoekboek gelezen over voertuigen.

Vrijdag mocht Thaimoun een liedje meebrengen voor de muziekronde. Ze had het liedje ‘twinkle twinkle little star’ gekozen. Hier hebben we natuurlijk fijn op gedanst! Ook had ze een liedje gekozen over kinderen die spelen en hun ouders helpen in de rijstvelden. Het is heel leuk om ook eens andere liedjes te horen.
hierna zijn we gaan turnen met Mutlu, we hebben geklauterd en geklommen en hoog moeten springen.
Na de speeltijd hebben we opdrachtkaarten gekregen om met de duplo deze kaarten na te bouwen. We hebben een spelletje gespeeld ‘iene miene mutte’ en hebben een spoorweg gebouwd om de treinen te laten rijden. Namiddag was het de laatste bakjestijd.
Het water dat we buitengezet hadden is nog geen ijs geworden. Het is donderdagnacht niet koud genoeg geworden. hopelijk gaat het volgende week ’s nachts wel vriezen!

Maandag is het plannetjestijd. Alle kleuters mogen een plannetje meebrengen( leuke uitstappen in het weekend, foto’s, tekening, spelletjes/voorwerpen/… een idee om uit te werken, …)