Onze 1e week in de muizenklas

11 september 2022

Vorige berichten:

Het schooljaar is terug begonnen, hoera! Iedereen was heel blij om terug in de klas te zijn en om weer fijn met elkaar te spelen.

We hebben er een nieuw vriendje bij, GabriƩl. Welkom in onze muizenklas!

De eerste dagen hebben we elkaar terug leren kennen, het speelgoed herontdekt en genoten van het mooie weer buiten. We hebben ook nog enkele leuke picknicks gehad buiten.

We hebben een verjaardagskader geknutseld, foto’s gemaakt voor in het kader, onze knutselzak versierd en onze kleurenmonsters geverfd met een nieuwe techniek: sprayflesjes met verf erin.

Ook hebben we het boek van het kleurenmonster voorgelezen en over het onderwerp ‘gevoelens’ gepraat. Wanneer voelen we ons bang/blij/verdrietig/boos?

We hebben deze week al enkele plannen uitgevoerd die de kleuters meegebracht hebben tijdens de 1e ronde van plannetjestijd. De komende 2 maandagen mogen de kleuters weer een plan meebrengen rond het idee ‘Mijn klas‘.

Amauri had voor plannetjesronde een steen meegebracht. Hij wou deze graag verven. Dat hebben we ook gedaan. Jill kwam op het idee om de stenen te gaan verstoppen in de buurt, zodat andere mensen onze stenen kunnen zoeken. De eerlijke vinder mag de steen ook bijhouden. Het verstoppen gaan we volgende week doen. Ook hebben we verschillende stenen gevonden en konden we de begrippen groot en klein oefenen.

Mats had een boekentas meegebracht met verschillende sluitingen. Hierop hebben we geoefend met onze boekentas voor onze fijne motoriek. We hebben de rits open en dicht gedaan, doosjes open en toe gedaan, de gesp van onze boekentas leren open en toe doen, … Ook stonden er op het boekentasje alle letters van het alfabet. We hebben op onze magneetmuur met letters onze naam proberen te vormen.

Voor onze vrije tekst hebben we het onderwerp gekozen ‘mijn klas’. Wat vinden we leuk om te doen in de klas?

Tijdens boekenronde mocht Elysia een boek meebrengen, ze had een boek bij rond tellen. We hebben de voorwerpen in het boek geteld en daarna zijn we ook in de klas voorwerpen gaan tellen.

Kristie is bij ons in de klas geweest om de parels te maken voor onze glunderketting. Jullie hebben een briefje meegekregen om een parel/voorwerp mee te geven, zo maken we onze glunderketting persoonlijk.

Ook mocht Mats donderdag een foto meebrengen voor de fotoronde. Hij had een foto mee van op vakantie aan zee, lekker ijsje eten en ook een foto van hem met zijn zusje Louise. We gaan het plannetje volgende week uitvoeren om in de zandbak ook iets te bouwen. (met het natte weer stellen we het uit)

Tijdens onze plannetjesronde had Amauri een boekje bij over een trein en een bus, Helder had een boek mee over een duikboot en Muhammed had een auto meegebracht. We hebben een onderzoekje gedaan over de verschillende voertuigen, welke voertuigen bestaan er?

Ook hebben we deze week nog wat gepuzzeld, ketting gemaakt, gezelschapsspelletjes gespeeld, een techniek geleerd over het lamineren van onze kleurenmonsters en als laatste hebben we deze week ook onze 1e jarige gevierd. Lucio is in de vakantie jarig geweest en dat hebben we samen met papa gevierd in de klas. Hiep hiep hoera voor Lucio. We hebben krasblaadjes gekregen als klascadeau en ook een lekkere donut en een lekker appelsapje.

De mama van Norea had een honingraat meegebracht, we hebben allemaal eens mogen proeven van de lekkere verse honing. Ook konden we eens van dichtbij zien hoe een honingraat eruit ziet.

Maandag is het weer plannetjesronde en mag iedereen iets meebrengen of vertellen.