Onze 7de week in het zesde

14 oktober 2023

Vorige berichten:

Blogger= Andert

Maandag hadden we een super leuke turnles. We speelden ‘De vloer is lava’ en ‘duivelstaartje’. We begonnen ook met een nieuwe spellingles. Het ging over de meervouden met een apostrof en een trema.

Dinsdag begonnen we met LBV, (LBV staat voor LevensBeschouwelijke Vakken). Na de speeltijd hadden we een coole les van wiskunde. Het ging over heel moeilijke deeloefeningen. We hadden ook een les over de “Franse klok“. Die was een beetje moeilijk. We hadden ook graadswerking. Eén groep zat bij Rabia, die moesten hun eigen leerkuil maken. De andere groep zat bij Tine, die moesten coderen.

Woensdag startten we met een hééééééééél groot drama over de telefoons.🙄. Toen het probleem opgelost was, begonnen we met een les over het Franse werkwoord ‘aller’. Daarna hadden we een rekenles over de heilige ‘negenproef’.‘ Daarna hadden we de verrassingsrondes. De verrassingsronde van Kailey ging over hoe je je eigen klei kon maken. Die van Aulii ging over TSUNAMI’S.  Ze had ook een (beetje) eng filmpje laten zien.

Donderdag begon met een buitenspel van spelling. Daarna hadden we een Franse les over “le futur proche” ( de nabije toekomst). Daarna hadden we een turnles met touwtjespringen. Na de speeltijd kwam de gevreesde rekentoets van sprong 2.

Vrijdag zijn we  naar aanleiding van de week van het bos samen met de eerste graad en het vijfde leerjaar naar De Maten gegaan. Daar deden we in kleine groepjes allerlei leuke en leerrijke bosopdrachten zoals blaadjes determineren, wie eet wie?, met natuurlijk bosmateriaal een woord schrijven en nog veel meer.