Onze eerste vrije tekst + de rol van kapitein

3 september 2021

Vorige berichten:

De kleuters van de muizenklas waren al zeer snel terug gewoon aan het klasgebeuren. Er kon al goed op verkenning worden gegaan in de hoeken van de klas. Ze maakten zelfs al hun eerste vrije tekst! Om te starten hielden we de gebruikte techniek nog eenvoudig. De kleuters mochten met wascokrijtjes hun kenteken inkleuren en iets over hun kenteken vertellen. Elke kleuter slaagde al in dit opzet. Zo gaan we stap voor stap onze vrije teksten opbouwen tot echte pareltjes.

 

Op vrijdag hebben we weer verder wat ontdekkingen gedaan in de klas. 1 van de kleuters vond de doos met bob de bouwer spulletjes. Een andere kleuter wou graag nog eens verven. We hebben onze kentekens nog eens geoefend en op een groot blad geverfd. Nu kennen ze we ze allemaal al goed.

Doriano mocht vandaag de rol van kapitein op hem nemen. Hij kende zijn taakjes nog goed van vorig jaar.

Vandaag hebben we ook kennisgemaakt met Marjan. Zij heeft vorig jaar stage gedaan bij Ann in de klas, maar ze start nu voor enkele uurtjes op vrijdag als kinderverzorgster bij de kikker en muizenklas. Nihal komt op de andere dagen meehelpen in de klas.