Onze leuke week ! ❤

7 mei 2021

Vorige berichten:

Hallo lieve lezertjes !!!

Jade en Yannina gaan vertellen wat we allemaal gedaan hebben !

—————————————————————————————

~De verrassingsronde~

KAAT : Zij had kiesronde en heeft gekozen voor wetenschaps-en techniekronde.

Ze had 2 leuke proefjes voor ons, namelijk een vulkaan maken en  met onzichtbare inkt schrijven.

De vulkaan : Je moest een bekertje op een plateau zetten, dan deed je er één zakje bakpoeder in. Je kon er ook nog kleurstof (vb. ecoline) bij doen , daarna deed je er ook nog tot aan de rand een beetje azijn bij. Tenslotte moest je een paar seconden wachten en dan had je een vulkaanuitbarsting.

Schrijven met onzichtbare inkt : Eerst moest je een kwastje in melk dopen en op een blad iets schrijven  vb. je naam/hallo/…. Dan moest je een paar seconden wachten zodat het niet meer zo loperig was, daarna een kaars aansteken en het blad erboven houden (niet te kort op het kaarsje) en als je  het goed had gedaan, kwam je tekst tevoorschijn.

~Actuaronde~

Jules :

Jules vertelde over de scheiding van het jaar! Bill Gates en zijn vrouw gaan scheiden.

Ze zeiden dat de liefde over was,  maar ze hadden gelukkig geen ruzie !

~VERJAARDAGEN~

Ook waren Anna, Mathias en Mattiz jarig !

We hebben heel wat lekkers gegeten en leuke klasspulletjes gekregen. Nogmaals een dikke proficiat!

 

Child Focus

Vorige week kwam Paul van Child Focus naar onze klas om een interactief spel te spelen rond vermiste kinderen, seksuele uitbuiting en veilig internetten. Wij mochten detectives zijn en in kleine groepjes heel wat raadsels / opdrachten oplossen en verdwijningen van kinderdossiers onderzoeken. We hebben weer heel wat bijgeleerd: het telefoonnummer en de diensten van Child Focus, welke gegevens en foto’s je zeker niet online mag plaatsen, het kiezen van een goed wachtwoord, dat je een vertrouwenspersoon moet hebben waarmee je kan praten over je problemen en nog veel meer.

 

-xoxo-

Jade en Yannina