Overal gaatjes – week 1

12 november 2023

Vorige berichten:

De herfstvakantie is voorbij en we zijn er weer ingevlogen in de muizenklas en zijn begonnen met ‘gaatjes’.

Op maandag zijn we begonnen met de plannetjesronde waar veel leuke dingen uitgekomen zijn. Er zijn gaatjes in de kleren door te vallen en die gaatjes kunnen ook weer dichtgemaakt worden. Er is een popit meegekomen want daar zitten gaatjes in. De orka is ook meegekomen in de klas want die heeft een spuitgat in zijn hoofd! Kortom, alles met gaatjes. In de klas en op de speelplaats zijn we gaan zoeken naar gaatjes. Overal zijn er wel gaatjes te vinden. Onze vrije tekst hebben we ook met “gaatjes” gemaakt. We hebben gebruikt gemaakt van een tekensjabloon waar allemaal cirkels (gaatjes) in zaten.

 

De volgende dag zijn we begonnen met een toffe turnles en hebben we ons eerste forum voorbereid. We hebben ons gebaseerd op de tekening die Anja Rozen die dit jaar een wedstrijd gewonnen heeft. Wil je hier meer info over? Klik dan hier. PS: Deze hangt op de glundermuur, heb jij het al gezien? 😃

Op woensdag was het dan zo ver en mochten we onze stempeltekening tentoonstellen aan de hele school. Wat spannend was dat maar al het applaus deed ons blozen!

Donderdag hebben we verder aan onze vrije teksten gewerkt. Een leuk wiskundespelletje met klei en dobbelstenen waarbij we zelf gaatjes konden maken en leerden tellen. We rolden met de dobbelsteen, telden het aantal ogen en diezelfde hoeveelheid gaatjes moesten we in de klei maken. Vervolgens hebben we een smartgame gespeeld waarbij we goed logisch moesten nadenken. Op het kaartje stond een afbeelding met de juiste volgorde van de blokken die we moesten naleggen. Vandaag is ook de eerste keer soep op school. Dank u wel mama van Kai voor het lekkere soepje! 🍲

De laatste dag van de week hebben we ook een leuke turnles gehad en leuke puzzels gemaakt. In de namiddag zijn we als groep aan de slag gegaan met een memoryspel. We zijn hier een hele namiddag mee bezig geweest, zo leuk was dit! We hebben gaatjes gemaakt in papier met ponsen.

 

Een leuke week in de muizenklas, op naar de volgende … 🤗

Groetjes! 🐭