Overal gaatjes – Week 2

10 december 2023

Vorige berichten:

De tweede week en we zijn nog lang niet uitgeleerd over gaatjes.

Op maandag zijn er weer leuke plannetjes voortgekomen uit de praatronde. We hebben de smaak van puzzelen te pakken gekregen en zijn hier volop mee bezig geweest. Net zoals een oud maar leuk spelletjes … Hamertje Tik! Deze hebben we in de kast zien staan en we zijn met zijn allen aan de slag gegaan. Op deze manier oefenen we onze fijne motoriek én het is leuk. Voor onze vrije tekst hebben we gestempeld met de toiletrollen die Adeo had meegenomen. We hebben deze gebruikt omdat de cirkels ons ook aan de gaatjes doet denken. Op het einde van de dag is Jef – de papa van Pepijn – komen voorlezen aan ons in het leer-en leesplein. Dit is de eerste keer en wat vonden wij dit spannend. Bedankt papa, je hebt dit goed gedaan! 😃

Op naar dinsdag. We zijn begonnen met een turnles waarbij we leerden springen, net zoals konijntjes sprongen we op het parcours. We hebben de toiletrollen die we gisteren gebruikt hadden voor onze vrije tekst vandaag geverfd. We gaan deze aan een ketting rijgen zodat we een lange slinger krijgen. Nu alleen nog nadenken over waar we deze gaan ophangen.

De week is weer in de helft en op deze korte dag hebben we geleerd hoe we onze tanden poetsen. Wat is een tandenborstel en welke verschillende soorten zijn er (elektrisch en manueel dus met of zonder batterij). Wat is tandpasta en waarvoor dient het? Een bekertje om water te “drinken” zodat we onze mond kunnen spoelen. Wat kunnen we doen als we geen bekertje hebben? Hoe grappig om onze tanden te poetsen in de klas. Na de speeltijd hebben we onze slinger aan elkaar gerijgd en in de klas opgehangen.

Juf Stephanie is ziek en zit enkele dagen thuis. De kinderen zijn heel goed opgevangen door de andere lieve leerkrachten. Zo is juf Kristie komen spelen in de muizenklas en zijn ze ook bij juf Nath mogen gaan ontdekken.