paasboom en paasmandjes

22 maart 2021

Vorige berichten:

Nadat de klas goed gepoetst geweest is mochten we vanaf donderdag terug naar de klas komen. Donderdag en vrijdag zijn we gestart met een klein groepje.

Donderdag en vrijdag zijn we gestart met het knutselen van onze paasmandjes. We gaan iets maken met touw/wol. We zijn buiten ook eens gaan kijken naar onze buitenkeuken. Deze is nieuw en er staan wat pannen, potten, lepels en potjes in. Het is een groot succes en we vonden het heel leuk om hiermee te spelen!

Na de speeltijd hebben we een gesprekje gehad over Pasen. Enkele kleuters hadden bij Nath in de klas een tak met eitjes gezien. Dit wouden wij ook wel in onze klas. We zijn een paastak gaan zoeken en hebben een ‘zwevende paasboom’ gemaakt in de klas. Eerst hebben we gekeken welke eitjes er allemaal in de doos zaten. We hadden grote eitjes, kleine eitjes, gekleurde eitjes, … Met de eitjes hebben we onze boom versierd. Ook de klas hebben we versierd met kipjes, eieren, lente-versieringen, …

We hebben ook enkel speelgoedjes van de klas van Nath geleend. We wouden graag picknicken, maar wat hadden we daarvoor nodig? een dekentje, wat eten, bordjes, … en soms is picknicken in een tent ook leuk! Dit was heel gezellig! Ook hebben we fischer price geleend. Hier hebben we echt veel plezier mee gehad.

We hebben ook nog met de klei paaseieren versierd, onze schrijfmotoriek geoefend en met de paasbak gespeeld. a

Maandag zijn we gestart met onze plannetjestijd. Joris had een dokterskoffertje meegebracht. Er zat ook iets in wat we nog niet kenden. Een ijs of warmtekompres. Joris kon al goed vertellen waarvoor het diende. Thaimoun had een kersenpitkussen meegebracht en Ezra een bal om mee te gooien. Aydin had een grote dino meegebracht en Klara had iets moois gemaakt met de strijkparels.

Hiermee zijn we aan de slag gegaan. Sommigen moesten hun paasmandje nog afwerken. We hebben ook een dinohoek gemaakt, met de strijkparels vormpjes gemaakt en een doktershoek.