Plannetjes, bakjes, kleuren en vormen.

20 september 2021

Vorige berichten:

Op maandag hadden we veel plannen. Zo gaan we een zwembad maken met blokjes waar octopus in kan, we spelen carwash, we gaan hazelnootjes proberen te kraken en proeven en we gaan een peer maken. We gingen meteen al aan de slag. De schil van de nootjes gebruikten we om te stempelen.

We zijn ook over kleurtjes aan het leren , dus speelden we al eens samen het spel bonte ballonnen. In de namiddag tekenden we onze vrije teksten op een gekleurd blad. De kleur konden we zelf kiezen.

Dinsdag was het de boekenronde van Quinn. Het ging over de 3 biggetjes. We probeerden net zoals de biggetjes huizen te bouwen: als hout namen we lollystokjes en voor de bakstenen gebruikten we duplo blokken. Wat was het stevigste? Was dat bij de biggen ook ? We probeerden de huisjes om te blazen om dat te ontdekken. Er werd ook geturnd met Jill. In de namiddag was er voor de 1e keer bakjestijd: bonte ballonen, mannetjes sorteren op kleur, vingerpopjes en knippen met de scharen.

Op woensdag vertelde een ander big hoe we een mannetje moeten tekenen. Dat probeerden we dan nadien ook zelf eens te doen.We lieten het ook regenen op ons blad want dat deed het buiten ook. De druppels bliezen we mbv rietjes uiteen , zodat het net leek of we in een plas springen.

Donderdag was het de fotoronde van Rocco. Het was een zonsondergang op strand met zijn papa en broertje. We werkten onze peren nog verder af en namiddag was er weer bakjestijd. Ook was er een uurtje turnen.

Vrijdag was er een praatronde en kwamen we over rondjes te praten. We mochten in de klas dingen zoeken die rond zijn. Marjan was ook in de klas en zij had een leuk spelletje bij met kleuren en vormen die op de juiste plaats moeten komen. Samen met Nath mochten we rondjes, bolletjes maken met klei. Na de speeltijd keken we welke vormen er nog allemaal zijn: cirkel, vierkant, rechthoek en driehoek. Nath maakte er een spel van op de tafel. We konden zo de vormen sorteren. We kleurden ook laarsjes voor op de plassen te plakken, keken naar een filmpje over vormen en deden bakjestijd.