plannetjes tijd in de muizenklas + hoedje van papier

13 oktober 2020

Vorige berichten:

Maandag was het weer onze wekelijkse plannetjestijd. Er waren heel wat leuke plannen deze week!

Thaimoun had een papieren hoedje meegebracht vorige week en we hebben het bijgehouden tot onze plannetjes tijd vandaag, ook Klara had vorige week een tandenborstel en tandpasta meegebracht, want ze was naar de tandarts geweest. Dat plannetje hadden we ook al opgeschreven om deze week verder uit te werken.
Fee had een herfstvrucht meegebracht, een tamme kastanje, de bolster en de bladeren. Deze hadden we nog niet in onze herfsttafel. Jill had ook de wilde kastanje meegebracht. We hebben ze even vergeleken en gekeken wat de verschillen waren.
We hebben ook een onderzoek gedaan naar wat we allemaal kunnen vinden tijdens de herfstperiode. We hebben er onze herfstbak bijgezet en gekeken wat er al allemaal inzat. Joris wou graag nog eens ‘hamertje tik’ spelen dus dat hebben we ook genoteerd. Xam had een zoekboek meegebracht. Konden we alle prentjes vinden?

Maandag hebben we een herfstboom geverfd met een knikker. We moesten de knikker heen en weer laten rollen in een doos. We hebben hamertje tik gespeeld en in het zoekboek van Xam gekeken.
Namiddag hebben we een vrije tekst gemaakt adhv stempels. De stempels waren in thema van de herfst.

Vandaag was Kiri ziek en is Jill in de klas gekomen. We hebben het liedje geleerd van ‘1, 2, 3, 4, hoedje van papier’ en we hebben ook een hoedje geplooid.
We zijn gaan turnen en namiddag was het bakjestijd. Vandaag mochten we weer kiezen of we in de muizenklas bleven of naar de kikkerklas wouden gaan.

Morgen gaan we onze tanden poetsen in de klas. Vergeet jullie tandenborstel en tandpasta niet mee te brengen!