plannetjestijd en kapitein Lyanna

16 september 2019

Vorige berichten:

Op maandag beginnen we altijd met onze ‘plannetjestijd’. We hadden heel wat te vertellen. Lyanna was vandaag ook kapitein en heeft mij goed geholpen.

Fien vertelde over haar bezoekje aan het natuur opvangcentrum, Miray had een dino en een ‘stenenman’ bij die alle stenen kapot kon slaan, Sep had een boekje bij met babykleren, waar hij ook in kon schrijven en tekenen, Aylin had 2 muziekinstrumenten meegebracht, Kai had een boekje van Piet Piraat meegebracht en Lyanna had een boekje bij ‘Op het potje met Tuur’.

Tijdens plannetjestijd hebben we een dierentuin gebouwd, Fien heeft hierbij geholpen en verteld wat er allemaal te zien was en hoe alles eruitzag.We hebben ook eens heel hard gegromd als een tijger, want ze had een foto van een tijger bij.

We hebben een muziektafel gemaakt om te oefenen op verschillende muziekinstrumenten.
Voor we onze boterhammen gingen eten kregen we allemaal een muziekinstrument en hebben we een klein orkest gemaakt. We hebben stil en luid gespeeld en traag en snel gespeeld. Dat was leuk!
Ook gaan we zelf een muziekinstrumentje maken, morgen gaan we hem afwerken.

Er was een schrijf en tekentafel gemaakt voor in het boekje van Sep te schrijven en om zelf ook een eigen boekje te maken.

Ook hebben we een dinosaurus tafel gemaakt met allemaal verschillende dino’s die in het ‘water’ speelde of op de rotsen klommen.

Na de middagspeeltijd mochten we kiezen uit 4 verschillende bakjes: puzzelen, ketting maken met patroontje, boekjes lezen en bouwen met blokken. We hebben ook is een keertje gewisseld zodat we ook met iets anders konden spelen.

Op het einde van de dag hebben we het verhaal van Piet Piraat voorgelezen en van ‘Tuur op het potje’.

Morgen komt de schoolfotograaf langs!

Tot morgen!