Prachtige boomstudies in L6

20 november 2020

Vorige berichten:

Onze boomstudies

De leerlingen hebben een boom gekozen en hun eigen creatieve boomstudie gemaakt!
De presentaties waren fan-tas-tisch! Gefascineerd hebben we geluisterd naar alle leerlingen die hun beste beentje hebben voorgezet! Wat hebben we weer veel bijgeleerd! Rabia is enorm trots op onze inzet en creativiteit!

quiz Lucas

Lucas had  wel een hele leuke presentatie, want hij had 4 bomen gepresenteerd en  hij had een bomenquiz voor de leerlingen gemaakt.

Deze week leerden we ook over de oppervlakte-en landmaten. We wilden de oppervlakte van de klas berekenen. De lengte was 9m en de breedte 6m. Onze klas is dus 54m² groot.

spelling: coöperatief leren

Tijdens de tweede fase van spelling starten we de les altijd met een spelvorm. Deze week mochten we de werkwoorden in de verleden tijd dicteren aan elkaar. Het is fijn als we samen mogen oefenen!

De actuaronde van Filip ging over een man die het oorlogsgraf van zijn overgrootvader in Duitsland zocht, maar in Leopoldsburg vond.

Goed verteld Filip!

Jasmijn vertelde over de video van een bejaarde vrouw die in een rolstoel zit en lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Vroeger was ze een ballerina. Wanneer ze de muziek van Tsjaikovsky hoort, herinnert ze zich de choreografie en begint te dansen. Het was mooi om te zien. Jammer genoeg is ze al overleden.