project ‘klimaat’, onze glunderschriften en veel

8 december 2020

Vorige berichten:

Hallo! Wij zijn Mika en Mathias en wij zijn de bloggers van deze week.

Mika had verrassingsronde en zijn presentatie ging over de beroemde Leonardo da Vinci.

Sadik koos voor zijn kunstronde om te vertellen over Picasso.

Ynse en Jade hadden wetenschap-en techniekronde. Ynse had twee proefjes gedaan over dansende rozijnen en een natte mandarijn. Jade toonde ons hoe je een kaars kan doven zonder aanraking of uit te blazen. Goed gedaan allemaal!

We hebben weer leuke vrije teksten geschreven in de klas. Kijk maar naar de prachtige resultaten.

 

Nestor vertelde tijdens zijn actuaronde over Amnesty International die de mensenrechten verdedigt van een Iraans-Zweedse spoedarts die geëxecuteerd gaat worden. Zijn naam is Djalali en hij is gespecialiseerd in rampengeneeskunde. Hij werd tijdens een werkbezoek in Iran gearresteerd en beschuldigd van spionage.

Kristie kwam vorige week donderdag naar onze klas. We mochten allemaal ons eigen glunderschrift maken.  Hierin schrijven we mooie complimenten op die ons laten glunderen. Het was weer een heel leuke activiteit met Kristie.

We zijn bezig met het project rond ‘klimaat en weer’. In duo’s deden we een onderzoekje over een klimaattype en de kenmerken ervan.

We zijn begonnen met het knutselen voor Nieuwjaar. We mogen wel nog niet verklappen wat we aan het maken zijn.

Vanaf deze week zal alle communicatie via e-mail vervangen worden door de communicatie via Smartschool. Gelieve daarom jullie co-account dagelijks te checken op berichten.

I.v.m. de zwemlessen is er beslist vanuit de scholengroep om deze niet meer op te starten voor 15 januari ’21. We wachten de veiligheidsraad van januari 2021 af voor verdere afspraken rond het schoolzwemmen.