Racen, bee-bot in de ruimte, ruimtedomino,…

8 maart 2021

Vorige berichten:

Hallo allemaal,

Vorige week was het weer een week vol met leuke activiteiten rond de letter ‘R’.

Zo hebben ze nog veel in het restaurant gespeeld van de week ervoor maar ze hebben ook met de bee-bot gespeeld, en wat vonden ze dat fijn en deden ze dat goed! Ook hebben ze raketten gebouwd in de bouwhoek met verschillende materialen. De jongens hebben een poging gedaan om zelf een Raichu uit Pokemon te tekenen en dat lukte best goed!

Voor het contract moesten ze een race houden, welke auto is er het snelste? Hiervoor hebben ze eerst zelf een racebaan betekend in de gang, met de woorden start en finish erbij. Daarna hebben ze tegen elkaar geracet met de auto’s. Ook moesten ze een robot knutselen en raamfiguren maken.

Quinn, Norea, Ariana en Sophia vroegen zich af hoe een regenboog ontstaat. Dit zijn we dan gaan onderzoeken en dit hebben ze volledig uitgelegd aan de klas. Ze zijn erachter gekomen dat de zon uit verschillende kleuren licht bestaat en dat deze te zien zijn als ze door het water (regendruppels) schijnen en nog zoveel meer. Ze hebben dit fantastisch getekend en uitgelegd aan de andere kinderen.

Bij de techniekronde had Idris plakband mee. Tijdens de ronde kwam naar voor dat hij graag een kunstwerk wilde maken waar de plakband in verwerkt zat. Bij de dierenronde heeft Maxim het over de koe gehad. Zo zijn we te weten gekomen hoe een jonge koe, mama koe en papa koe noemen maar ook wat er allemaal gemaakt kan worden van de melk van de koe. Ook Maxim heeft dit super goed uitgelegd aan de volledige klas en was fier om de foto’s te kunnen tonen. Bij de spelletjesronde had Dean een memory bij over de ruimte. Hij heeft dit uitgelegd en we hebben dit eens gespeeld in de kring. Daarna zijn ze er in de hoeken nog mee aan de slag gegaan.

Deze week gaan we het restaurant omtoveren tot een rozenwinkel. Vorige week hebben we al een aantal rozen geknutseld voor deze winkel. Ook gaan we het hebben over ‘roodkapje’. Hierover krijgen jullie in de loop van de week meer uitleg in de blog.

Groetjes,

juf Anouk