Rood + Viesvuilland

13 november 2022

Vorige berichten:

Wij zijn gestart met een nieuwe kleur nl. rood. Met de gebrachte rode voorwerpen hebben wij een woordweb gemaakt. Van hieruit werden de volgende plannetjes gemaakt: de bloem verzorgen/water geven, nageltjes lakken,  onderzoek doen over de rode planeet en andere planeten, sinterklaasversje of -liedje inoefenen, zelf ketchup maken, tomaten en een gebak met rood fruit proeven, brandweerparcours opstellen en nog zoveel meer. Kom maar eens gerust naar onze kleurenmuur kijken.

Ons eerste contractwerk is een feit! In de kring werd eerst alles besproken. Daarna mochten wij al dan niet met behulp van de juf de oefeningen maken: een schrijfpatroonkaart van de mijter (een driehoek tekenen), je schoen meten en hiervan zelf een foto maken en twee werkblaadjes.

Deze week ging de talige activiteit over auditieve oefeningen zoals lettergrepen klappen, rijmen en goede of foute zinnen herkennen. De wiskundige activiteit ging over schoenen sorteren op kleur, samenbrengen op basis van 1 of 2 kenmerken en rangschikken van groot naar klein.

Met bakjestijd konden wij kiezen uit de volgende activiteiten:

  • Een toren van suikerklontjes: In het midden van de tafel ligt één suikerklontje. Om de beurt plaatsen de kinderen met behulp van een pincet een suikerklontje op de stapel.
  • Mijn verlanglijstje met Hamertje tik: Maak je cadeautje met de houten figuurtjes.
  • Knip- en kleefopdracht: de ruimte. Kleur de tekening in, knip op de rode/zwarte lijnen, maak de puzzel op een gekleurd papier en plak deze.
  • Groepswerk: Maak met je vriendjes een creatie met de houten blokken.

Vrije tekst werd gekoppeld aan de kleur van de maand en de druktechniek: monodruk. Je vindt de unieke schilderijen aan onze glundermuur.

Workshop Viesvuilland:

Viesvuilland zag er vies en vuil uit. Mensen gooiden zomaar hun afval op de grond. De bomen en dieren werden er ziek, droevig en boos van. De prins van Viesvuilland kwam bij ons om hulp te vragen om op zoek te gaan naar een oplossing van het vele afval. Met een sorteerparcours leerden we het afval in de juiste vuilbak gooien.