schoolfotograaf + Groot en klein

1 oktober 2020

Vorige berichten:

Dinsdag is de schoolfotograaf langsgeweest. We hebben een klasfoto gemaakt en een individuele foto.

Ook mocht Klara dinsdag een boekje meenemen voor de boekenronde. Ze koos het boekje ‘Tuur is jarig’.
Samen met Kiri hebben ze op een groot blad geverfd/gestempeld met ballonnen. Wat een mooi resultaat!

Op woensdag hebben we voor het fruitproject mandarijntjes gekregen. Tijdens de praatronde hebben we eens gekeken hoe een mandarijn ruikt, proeft, wat we ervan mogen eten, hoeveel partjes erin zitten, … Een klein onderzoekje over de mandarijn.

Nadien hebben we een gezelschapsspel gespeeld ‘bonte ballonnen’. Zo konden we onze kleuren oefenen en ook leren om de spelregels te volgen en onze beurt af te wachten. Dit ging al goed!

Na de speeltijd hebben we onze klassenraad gehouden en we hebben het gehad over ‘saved by the bell’. Volgende week dinsdag 5/10 is het dag van de leerkracht en staan we even stil met het feit dat IEDEREEN recht heeft op goed onderwijs.
Om onze dag af te sluiten hebben we voor de eerste keer dit schooljaar ons Forum gehad. Deze keer mocht de klas van Martine/Yves een voorstelling doen. We hebben ‘het forum’ live gefilmd, zodat ook de ouders kunnen meegenieten.

Donderdag was het tijd voor de fotoronde. Matthias mocht enkele foto’s meegenomen. Hij had foto’s bij over zijn familie. We hebben ook eens gekeken wie er allemaal bij onze familie hoort.
Tijdens VWT hebben we gestempeld(verf) met vormen(driehoek, cirkel, vierkant), een eekhoorn/egel van groot naar klein gepakt en we hadden ook bezoek van de klas van Britt. Britt was ziek en enkele kleuters zijn in onze klas mee komen spelen.

Ook Xam heeft vandaag de glunderketting aan mogen doen, want ook hij heeft geen pamper meer. Dat verdient wel een glundermoment!

 

Maandag 5 oktober is er GEEN SCHOOL EN OPVANG

Dinsdag is het weer plannetjestijd. De kleuters mogen iets meebrengen, een idee aanbrengen, vertellen wat ze in het weekend gedaan hebben/ontdekt hebben/willen weten/algemeen/… 


Dinsdag mogen alle leerlingen een belletje/toeter/fietsbel/fluitje/… meenemen voor de actie ‘saved by the
bell’.