September in de muizenklas / Mijn boekentas

9 oktober 2023

Vorige berichten:

Hallo allemaal

De maand september zit er weer op en juf Stephanie heeft haar huiswerk niet goed gedaan ☹️. Omdat het allemaal nog nieuw is, zowel voor de kinderen als voor mij ben ik vergeten om de blog te updaten. Oepsie!

Vrijdag 1 september zijn we er weer ingevlogen. We begonnen onze eerste dag op een vrijdag. Omdat het de eerste dag was en we elkaar moeten leren kennen hebben we wat spelletjes gespeeld. We hebben onze kentekens gekozen en geposeerd voor onze eerste foto van het nieuwe schooljaar.

Hieperdepiep Hoera! Er is al een jarige in de klas. Fares is drie jaar geworden en dit hebben we goed gevierd. De mama van Fares had voor lekkere pannenkoeken gezorgd. We hadden een klein feestje in de klas. Het was nog zo warm en daarom hebben we op vrijdag experimenten gedaan met water. Wat was dit leuk!

Onze eerste onderzoekjes waren een hit! We hebben onderzocht en bijgeleerd over de olifant en over de giraf. We hebben het aan elkaar mogen uitleggen, hoe leerrijk was dit.

Onze glunderketting is ook in de maak. We hebben met vilt bolletjes gerold en van thuis een pareltje meegenomen. Zo is onze ketting uniek, net zoals wij allemaal.

Verder hebben we leren knippen, scheuren, sorteren, lijmen en ga zo maar verder.

 

Dit was in een notendop hoe onze september eruit zag. Vanaf nu zal de juf niet vergeten om de blog te updaten.

Groetjes van de muizenklas🐭