Sinterklaas – Week 1

10 december 2023

Vorige berichten:

De Sint in weer vertrokken naar Spanje na een lange en vermoeiende reis. Hierover hebben we het afgelopen weken gehad.

Op maandag zijn we begonnen samen met de kinderen van de kikkerklas. We hebben samen leuke spelletjes gespeeld zoals “wat is er weg” en we hebben samen naar een verhaaltje geluisterd. Toen de kikkertjes terug naar hun klas gingen, zijn wij begonnen met het stempelen van de schoorsteen, je weet wel… die waar Piet doorkruipt. Vervolgens hebben we ons versje geleerd van de pietenmuts die weg is! Dit moesten wij goed oefenen omdat we dit gaan voordragen aan Sinterklaas. Als laatste zijn we gaan lezen in het leer- en leesplein.

Dinsdag hebben we als echte pieten op het dak gelopen! Natuurlijk niet echt, maar in de turnles. We hebben geleerd om ons evenwicht te houden, de leren kruipen & om over obstakels te klimmen. Pfieuw! Daarna zijn we met Stephanie aan de slag gegaan en hebben we een leuk spelletjes gespeeld. Er waren kartonnen kaartjes waarvan we de vorm moesten onthouden. Daarna staken de onze handen onder een deken en moesten we voelen welk kaartje dit was. Was het de bal, of toch eerder de banaan? Daarna de bakjestijd waarmee we verder aan de slag zijn gegaan en als laatste hebben we een leeskwartiertje gedaan. Wij mogen dan enkele mogen lezen totdat de wekker gaat. Dan kiezen wij een boekje uit de stapel die we gelezen hebben en deze leest Stephanie voor. Dit vinden wij altijd fijn.

Leonie had deze woensdag de ontdekkoffer mee. Daarin zat een deegrol! We hebben de deegrol onderzocht en zijn met deegrollen uit de klas aan de slag gegaan. We hadden geen deeg, maar wel klei. Deze hebben we dan leren pletrollen tot echte kleipannenkoeken. Voordat de halve dag gedaan was zijn we begonnen aan onze pietenmutsen. Deze mochten we bestempelen met wattenstaafjes, heel grappig!

Donderdag waren we zo verbaasd want Piet is op school geweest! Helaas hebben we hem niet gezien maar hij heeft wel sporen achtergelaten, er waren allemaal zwarte handen in de klas. Die Piet toch… We hebben onze vrije tekst gemaakt met stickers van Sinterklaas. Voordat we naar huis gingen hebben we onze schoenen mogen zetten want we hebben gehoord dat Sinterklaas ook langs zou komen …

Ja hoor, Sinterklaas is in onze klas geweest en heeft allemaal lekkernijen voor ons achtergelaten! Wat een feest in de klas. We hebben ons raam versierd met Sinterklaas stickers, wat een leuke activiteit. Adeo had zijn kinderradio bij met een CD van Sinterklaas. Vele liedjes kenden we al dus hebben we meegezongen. We hebben hard gewerkt vandaag: onze bietenmuts had nog wat werk nodig, we hebben de staf van Sinterklaas moesten we nog versieren en we hebben Piet haar gegeven want dat hij had nog niet.


Tot volgende week!

De muisjes 🐭